Αυτή είναι η εικόνα του σύμπαντος με μια ματιά όπως το αναπαριστά ένας καλλιτέχνης βάσει στοιχείων της ΝΑSA

Αυτή είναι η εικόνα του σύμπαντος με μια ματιά όπως το αναπαριστά ένας καλλιτέχνης βάσει στοιχείων της ΝΑSA

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το σύμπαν είναι ηλικίας περίπου 13.800.000.000 ετών για τα περισσότερα εκ των οποίων δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα. Βέβαια τα χρόνια αυτά το διάστημα έχει “κατοικηθεί» από δισεκατομμύρια γαλαξίες.

Ο καλλιτέχνης Pablo Carlos Budassi, χρησιμοποιώντας τους Λογαριθμικούς Χάρτες του της NASA και τις εικόνες του σύμπαντος από τη NASA και το Πανεπιστήμιο Princeton δημιούργησε έναν «δίσκο» που αποτελεί μια απεικόνιση εικόνα του ορατού σύμπαντος όπως φαίνεται βάσει του ηλιοκεντρικού συστήματος.

Έτσι ο πλανήτης Γη, μαζί με τους γύρω πλανήτες και τον Ήλιο μας, βρίσκονται στη μέση και το υπόλοιπο σύμπαν απλώνεται γύρω τους. Κάθε άξονας του δίσκου παρουσιάζει διαφορετικές απόψεις από το συνολικό πεδίο, οι οποίες αυξάνουν σταθερά. Έτσι, έχουμε – με ένα πολύ απλό τρόπο- μια απεικόνιση του κολοσσιαίου παρατηρήσιμου σύμπαντος, τακτοποιημένο σε έναν δίσκο.

Ο δακτύλιος που βρίσκεται πλησιέστερα στον Ήλιο είναι ο Γαλαξίας μας, και οι δύο σπείρες που φαίνεται να «βγαίνουν» από το Γαλαξία είναι απεικόνιση το βραχίονα του Περσέα.

Στο έργο του αποδίδονται επίσης και άλλοι γαλαξίες όπως και η Μικροκυματική Ακτινοβολία Υποβάθρου.

Αυτό είναι κλεισμένο σε ένα δαχτυλίδι πλάσματος - παρόμοια με τον κερατοειδή δαχτυλίδι στεφάνη γύρω από το ανθρώπινο μάτι - που έχουν απομείνει από το Big Bang.

Όλα αυτά περικλείονται σε ένα δαχτυλίδι φάσματος – που μοιάζει πολύ με τον κερατοειδή του ματιού- που αποτελεί τα απομεινάρια του Big Bang.

Δημοφιλή