Προσλαμβάνουν τώρα. Ζητούνται άτομα για να αρμέγουν αράχνες

Προσλαμβάνουν τώρα. Ζητούνται άτομα για να αρμέγουν αράχνες
Robin Smith via Getty Images

Ένας ζωολογικός κήπος στην Αυστραλία ζητεί «υπεύθυνους ενήλικες» για να πιάνουν αράχνες με θανατηφόρο δηλητήριο και συγκεκριμένα ένα από τα πιο επικίνδυνα ήδη τις Funnel-web, προκειμένου να τις αρμέγουν!

Οι συγκεκριμένες αράχνες είναι μαύρες και φτάνουν τα 35 χιλιοστά μήκος, είναι εξαιρετικά επιθετικές και δηλητηριώδεις.

«Μη βάζετε τον ευατό σας σε κίνδυνο, μην τις ακουμπάτε και μην προσπαθήσετε να τις σηκώσετε από εκεί που είναι» προειδοποιεί σε ένα βίντεο που ανάρτησε στο Facebook, ο Tim Faulkner από το Πάρκο Ερπετών της Αυστραλίας.

«Μόνο υπεύθυνοι ενήλικες πρέπει να συμμετέχουν στο πρόγραμμα» υπογραμμίζει ο ίδιος.

Ο Faulkner προτείνει τη χρήση ενός γυάλινου βάζου και ενός χάρακα για να παγιδεύσει κανείς μια τέτοια αράχνη και προειδοποιεί ενάντια στη χρήση πλαστικού βάζου καθώς το συγκεκριμένο είδος αράχνης μπορεί να το διαπεράσει.

Η ανάγκη για άρμεγμα του δηλητηρίου της αράχνης είναι επιτακτική καθώς με αυτό οι ειδικοί θα φτιάξουν αντίδοτο. Ωστόσο την περασμένη σεζόν συλλέχθηκε δηλητήριο μόνο από 1.500 αράχνες ποσό πολύ χαμηλότερο από τις 5.000 που απαιτείται για τα αποθεματικά του κράτους σε αντίδοτα.

Χωρίς τη βοήθεια του κόσμου το πρόγραμμα βρίσκεται σε κίνδυνο και μαζί του οι ζωές πολλών Αυστραλών, δηλώνει ο Mick Tate, όπως μεταδίδει το RT, ένας από τους υπεύθυνους του πάρκου.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα για τη δημιουργία αντίδοτου στο δηλητήριο της αράχνης Funnel-web ξεκίνησε το 1981 και έκτοτε κανένας Αυστραλός δεν έχει χάσει τη ζωή του από το τσίμπημα αυτής της αράχνης.

Το αντίδοτο κατασκευάζεται ως εξής. Οι ειδικοί εισάγουν μικρές δόσεις δηλητηρίου στο αίμα ενός λαγού. Πρόκειται για δόσεις που δεν θα αποβούν μοιραίες στο λαγό αλλά να περιέχουν αρκετό δηλητήριο που να προκαλέσει τη δημιουργία αντισωμάτων. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι τη στιγμή που θα αρχίσει να εγκρίνεται πλάσμα στο αίμα του λαγού και αυτό είναι που τελικά θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του αντιδότου.

Δημοφιλή