Οι ομορφότερες φωτογραφίες από το παραμυθένιο show υψηλής ραπτικής του Dior στο Παρίσι

Οι ομορφότερες φωτογραφίες από το παραμυθένιο show υψηλής ραπτικής του Dior στο Παρίσι

Η Maria Grazia Chiuri είχε μπροστά της ένα τολμηρό εγχείρημα, να παρουσιάσει δηλαδή την πρώτη της συλλογή Υψηλής Ραπτικής για τον Christian Dior.

Και χθες, μέσα σε έναν καταπράσινο κήπο που στήθηκε ειδικά για την επίδειξη στο Musée Rodin στο Παρίσι, απέδειξε πως είναι αντάξια της πλούσιας ιστορίας του θρυλικού οίκου μόδας.

«Δεν θέλω να χάσω την ιδέα του ονείρου», δήλωσε η ίδια σχετικά. «Αλλά θέλω να κάνω την υψηλή ραπτική φορέσιμη». Για την ίδια, ο εντυπωσιακός λαβύρινθος μέσα στον οποίο περπάτησαν τα μοντέλα, είναι μια μεταφορά της δικής της ζωής και καριέρας, καθώς προσπαθεί, όπως λέει, να βρει τον δικό της δρόμο μέσα στον ιστορικό οίκο, μετά από πολλά χρόνια δουλειάς στον οίκο Valentino στην Ρώμη. Δεν θα έπρεπε άλλωστε κανείς να ξεχνάει ότι η Chiuri είναι εκείνη που δημιούργησε για τον Dior τα περίφημα πλέον t-shirt «We Should All Be Feminists», τα οποία τίμησαν πολλές διάσημες, ειδικά στο πρόσφατο Women's March ενάντια στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Οι ιταλικές επιρροές ήταν εμφανείς, αφού τα ολόμαυρα σύνολα με τα εντυπωσιακά αξεσουάρ στο πρόσωπο θύμισαν κάτι από Βενετία, αλλά οι γραμμές και η σιλουέτα των ρούχων ήταν μια καθαρή αναφορά στον Dior.

Υπήρχαν επίσης αέρινα φορέματα συνδυασμένα με υπέροχα λουλούδια στο κεφάλι, σχεδιασμένα από τον Stephen Jones, με τα μοντέλα να μοιάζουν με νύμφες που αιωρούνται μέσα σε αυτόν τον ονειρεμένο κήπο.

Την παράσταση έκλεψαν φυσικά οι τουαλέτες με τις εντυπωσιακές λεπτομέρειες που θύμιζαν αστρολογία και κάρτες ταρό ή φυσικά και εκείνες με τα λουλούδια που έφερναν στο νου μία λίμνη με νούφαρα.

Η παλέτα ήταν ως επί το πλείστον ουδέτερη, αλλά δεν έλειψαν και κάποια κομμάτια σε πράσινο και κόκκινο, ενώ την τιμητική τους είχαν -προς μεγάλη μας χαρά- το βελούδο και οι μεταλλικές αποχρώσεις.

Απολαύστε μερικά υπέροχα στιγμιότυπα από την επίδειξη:

dior