People's Daily: Εμπορικός πόλεμος Κίνας- ΗΠΑ θα ζημιώσει και τις δύο χώρες

People's Daily: Εμπορικός πόλεμος Κίνας- ΗΠΑ θα ζημιώσει και τις δύο χώρες
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Bloomberg via Getty Images

Ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ θα ζημιώσει και τις δύο χώρες, αναφέρεται στη διεθνή έκδοση της εφημερίδας “People's Daily” που ελέγχεται από το Πεκίνο. Η εφημερίδα εκφράζει τις ανησυχίες της κινεζικής ηγεσίας, για τον εμπορικό προστατευτισμό, αλλά και την αντικινεζική στάση που τηρεί ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Στην περίπτωση που ξεσπάσει ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, θα υπάρξουν συνέπειες και για τις δύο χώρες» ανέφερε στη στήλη σχολιασμού της, η κινεζική εφημερίδα. «Στο τέλος, δε θα νικήσει κανένας, ενώ θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες και για άλλες χώρες. Αυτό το κακό θα προκληθεί σε άλλους, χωρίς να υπάρξουν οφέλη για τις ΗΠΑ ή την Κίνα» σημείωσε η ίδια εφημερίδα.

Καθώς η Κίνα και οι ΗΠΑ, είναι ουσιαστικοί πρωταγωνιστές στους παγκόσμιους διαδρόμους εφοδιασμού, αλλά και εμπορίας αγαθών, αρκετές θα είναι οι χώρες που θα πληγούν σοβαρά από την έναρξη ενός εμπορικού πολέμου, σύμφωνα με το γενικότερο συμπέρασμα του σχολίου της εφημερίδας.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή