Ο Ανσαριφάρντ στο ντεμπούτο του έσωσε τον Ολυμπιακό, 1-1 με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Ο Ανσαριφάρντ στο ντεμπούτο του έσωσε τον Ολυμπιακό, 1-1 με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης»
Sport 24

Ένα βράδυ από τα παλιά έζησε το "Κλεάνθης Βικελίδης", με τον Άρη να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια που θα δώσουν οι ομάδες, για την φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Νίκος Αναστόπουλος προχώρησε ροτέισον, έχοντας ως προτεραιότητα για την ομάδα του το πρωτάθλημα, διατηρώντας στο αρχικό σχήμα της ομάδας του μόνο τέσσερις (Διούδης, Ιντζίδης, Ρόβας, Ντούνης) από τους συνήθως βασικούς του παίκτες. Ο Έλληνας τεχνικός παρέταξε τον Άρη σε διάταξη 4-2-3-1.

Εκτεταμένο ροτέισον από τον Πάουλο Μπέντο, που έδωσε φανέλα βασικού στους Νικολάου (ντεμπούτο), Σισοκό (ντεμπούτο), Ανσαριφάρντ (ντεμπούτο), Καμπιάσο και Μπουχαλάκη. Ο Πορτογάλος τεχνικός προχώρησε και σε αλλαγή διάταξης, καθώς άφησε το 4-2-3-1 και πήγε σύστημα 4-4-2, με τον Καρντόσο να κάνει δίδυμο στην επίθεση με τον Ανσαριφάρντ.

Μια αντεπίθεση και ένα αυτογκόλ του Φιγκέιρας στο 13' έδωσαν στον Άρη την ευκαιρία να πάει στα αποδυτήρια μετά τα πρώτα 45 λεπτά έχοντας ένα μίνιμουμ προβάδισμα στο σκορ. Μετά και την αποβολή του Ρόβα στο 70', οι γηπεδούχοι δεν άντεξαν στην πίεση και με γκολ του Ανσαριφάρντ στο 81' ο Ολυμπιακός ισοφάρισε για το τελικό 1-1 στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και απέκτησε το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση ενόψει της ρεβάνς στο Φάληρο στις 2 Φλεβάρη.

>Κρυπτονίτης του Διούδη ο Ανσαριφάρντ

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"

Διαιτητής: Τριαντάφυλλος Τίκας (ΕΠΣ Καρδίτσας)

Βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης (ΕΠΣ Καστοριάς), Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (ΕΠΣ Ημαθίας)

Άρης (Αναστόπουλος): Διούδης, Τζανακάκης, Τσουμάνης, Ιντζίδης, Ούγκο Σόουζα, Νέτο, Ρόβας, Μιλούνοβιτς (90+2' Καρβούνης), Καπνίδης, Ανάκογλου (77' Παυλίδης), Ντούνης.

Ολυμπιακός (Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Νικολάου, Σισοκό, Καμπιάσο (75' Μιλιβόγεβιτς), Μπουχαλάκης (68' Ανδρούτσος), Ελιουνούσι, Μανθάτης (75' Σεμπά), Ανσαριφάρντ, Καρντόσο.

Γκολ: 13' αυτ. Φιγκέιρας / 81' Ανσαριφάρντ

Κάρτες: 45+1' & 70' (2η κίτρινη - κόκκινη) Ρόβας, 61' Ούγκο Σόουζα / 90+5' Μιλιβόγεβιτς

Με πειραματική ενδεκάδα, σύστημα 4-4-2 και μια τετράδα στην άμυνα που δεν είχε παίξει ποτέ ξανά μαζί, ήταν αναμενόμενο να παρουσιαστούν κενά στα μετόπισθεν του Ολυμπιακού και ζήτημα για τον Άρη ήταν να μπορέσει τα εκμεταλλευθεί.

Το κατάφεραν στο 13' οι γηπεδούχοι, όταν ο Σισοκό δεν ευθυγραμμίστηκε με τους συμπαίκτες του και κράτησε onside τον Ντούνη, που προχώρησε από δεξιά και γύρισε στον Μιλούνοβιτς με τον Φιγκέιρας να... εκτελεί τον Καπίνο, στην προσπάθεια του να διώξει, για το 1-0.

Ο Ολυμπιακός είχε από το ξεκίνημα την κατοχή της μπάλας αλλά δυσκολευόταν στην δημιουργία. Δεν είχαν παιχνίδι από τον άξονα οι Πειραιώτες, καθώς Ανσαριφάρντ και Καρντόσο περίμεναν χαμηλά και δεν έδιναν στηρίγματα, με αποτέλεσμα η ανάπτυξη να γίνεται αποκλειστικά από τα άκρα όπου περίμενε καλά οχυρωμένος ο Άρης.

Την πρώτη φορά που βρήκε παιχνίδι στον άξονα, ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 17'. Ο Καρντόσο είχε την οξυδέρκεια να δει την κίνηση του Σισοκό, έβγαλε φάτσα με το γκολ τον Γάλλο αλλά ο Διούδης έσωσε την εστία του και ο Ελιουνούσι σούταρε άουτ στο ριμπάουντ.

Ο Σισοκό που κάλυπτε ξανά τον Καπνίδη στο 19', με τον Καπίνο εύκολα να μπλοκάρει την προσπάθεια του φορ των γηπεδούχων.

Το ματς κυλούσε, η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο δεν άλλαζε και ο Άρης φυσιολογικά είχε ως πρώτο μέλημα να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του.

ΑΝΕΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ O ΔΙΟΥΔΗΣ

Κάτι που κατάφερε και στην φάση του 39', όταν σε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Καρντόσο ο Διούδης έφυγε στην αριστερή του γωνία, βρήκε την μπάλα με τα ακροδάκτυλα και αυτή σταμάτησε στο αριστερό του δοκάρι.

Ο γκολκίπερ του Άρη λίγο έλειψε να γίνει μοιραίος στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους αλλά ο ίδιος διόρθωσε το λάθος του στην προσπάθεια του Καρντόσο με κεφαλιά.

Τα στατιστικά του ημιχρόνου:

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Ολυμπιακός έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Καρντόσο έσπασε έξυπνα στον Μανθάτη αλλά το σουτ στην κίνηση του Έλληνα εξτρέμ πέρασε χιλιοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Διούδη.

Φτάνοντας στην μια ώρα αγώνα, οι "ερυθρόλευκοι" εξακολουθούσαν να πιέζουν για την ισοφάριση αλλά οι γηπεδούχοι εύκολα ή δύσκολα έβρισκαν τις λύσεις ανασταλτικά.

Ο Μανθάτης στο 70' κέρδισε την αποβολή (σωστή - 2η κίτρινη) του Ρόβα και ο Ολυμπιακός απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στον αγωνιστικό χώρο, όμως συνέχισε να χάνει ευκαιρίες. Αυτή τη φορά ήταν ο Ανδρούτσος που αστόχησε από ευνοϊκή θέση στο 71ο λεπτό.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Διούδης πρόσθεσε μια ακόμη σπουδαία επέμβαση στο ενεργητικό του, στερώντας το γκολ στον Ανσαριφάρντ.

Η ΛΥΣΗ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ωστόσο ο γκολκίπερ του Άρη δεν μπόρεσε να ντυθεί... Superman στο 81', σε ένα γκολ άψογα εκτελεσμένο για τον Ολυμπιακό από την αρχή έως το τέλος.

Ο Μιλιβόγεβιτς έδωσε στο overlap του Φιγκέιρας, ο Πορτογάλος στην κίνηση γύρισε στο δεύτερο δοκάρι και ο Ανσαριφάρντ με καρφωτή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια στο 81ο λεπτό.

Τελευταία καλή φάση στην αναμέτρηση, αυτή στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Διούδης απογειώθηκε στο δεξί του "παραθυράκι" και κράτησε το τελικό 1-1 για τον Άρη, στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιλιβόγεβιτς.

Τα στατιστικά του αγώνα:

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτή του 76ου λεπτού, όταν ο Ανσαριφάρντ με bicycle kick επιχείρησε να σκοράρει εκτός περιοχής, αλλά ο Διούδης επενέβη εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Η πιο σοβαρή απόφαση που κλήθηκε να πάρει στο ματς ήταν αυτή του 70ου λεπτού όταν απέβαλλε τον Ρόβα με δεύτερη κίτρινη κάρτα - και ήταν σωστή. Τα όποια λάθη του δεν επηρέασαν την εξέλιξη ή το αποτέλεσμα του αγώνα. Καλή στο σύνολο η διαιτησία του. Λάθη εις βάρος και των δύο ομάδων από τον επόπτη Καραγκιζόπουλο.

Πηγή: Sport 24

Δημοφιλή