Τέλος εποχής για τη βρετανική Vogue: Αποχωρεί έπειτα από 25 χρόνια η διευθύντρια Alexandra Shulman

Τέλος εποχής για τη βρετανική Vogue: Αποχωρεί έπειτα από 25 χρόνια η διευθύντρια Alexandra Shulman

Το τοπίο στη βρετανική Vogue άλλαξε δραστικά πριν από λίγη ώρα, όταν και έγινε γνωστό πως η επί 25 χρόνια διευθύντρια του μεγάλου περιοδικού μόδας, Alexandra Shulman, αποχωρεί από τη θέση της.

Το Business of Fashion διέρρευσε πρώτο την είδηση, η οποία επιβεβαιώθηκε αμέσως μετά και από την ίδια τη Vogue UK.

«Παρότι είχα μήνες στη διάθεσή μου για να εγκλιματιστώ με την ιδέα πως θα αφήσω τη Vogue, αυτό δεν κάνει τη στιγμή της ανακοίνωσης λιγότερο οδυνηρή», είπε το πρωί της Τετάρτης η Shulman. «Το να φροντίζω ένα τόσο σπουδαίο περιοδικό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν ένα απίστευτο προνόμιο, και ακόμα μεγαλύτερο το ότι συνεργάστηκα με τόσο πολλούς ανθρώπους μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, οι οποίοι έκαναν αυτή την εμπειρία τόσο ενδιαφέρουσα και πλούσια».

Η Shulman ξεκίνησε τη καριέρα της στη δημοσιογραφία στο περιοδικό Over-21, πριν γίνει μέλος του δυναμικού του Tatler το 1982 και εξελίξει σταδιακά τη θέση της μέσα στην πενταετία που ακολούθησε. Το 1987 ανέλαβε το γυναικείο περιεχόμενο της Sunday Telegraph και το 1988 ξεκίνησε να εργάζεται στη Vogue ως συντάκτρια, πριν πάει στο GQ το Φεβρουάριο του 1990. Το 1992, η Shulman ανέλαβε τα ηνία της Vogue και για τα επόμενα 25 χρόνια οδήγησε με επιτυχία το περιοδικό μέσα από περιόδους μεγάλων αλλαγών.

«Η απόφαση που πήρα δεν ήταν εύκολη, αλλά 25 χρόνια είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και είμαι τρομερά ενθουσιασμένη που πλέον θα έχω ένα διαφορετικό μέλλον να προσμένω», πρόσθεσε η Shuman. «Ξέρω όμως πως τίποτα δεν θα μπορέσει να συγκριθεί με τα χρόνια που πέρασα στη Vogue. Θα μου λείψουν οι άνθρωποι που με περιτριγύριζαν καθημερινά στον Οίκο της Vogue περισσότερο από όσο μπορώ να περιγράψω και είμαι πολύ ευχαριστημένη που θα μείνω εδώ αρκετούς μήνες ακόμα, προκειμένου να συγκεντρωθώ στα επόμενα τεύχη και τις πρωτοβουλίες για αυτό το περιοδικό που τόσο αγαπώ».

Η Shulman θα αποχωρήσει επισήμως από τη Vogue UK το καλοκαίρι, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει λόγος για το ποιος θα την αντικαταστήσει.