ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25/01/2017 17:06 EET | Updated 25/01/2017 17:07 EET

Σε εξέλιξη η διαδικασία σύναψης συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με παρόχους

Eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία σύναψης συμβάσεων μεταξύ του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και των ιδιωτών παρόχων υπηρεσιών υγείας.

Με την επιλογή αυτή οι πολίτες δεν θα έχουν πλέον την υποχρέωση προπληρωμής για δαπάνη που αφορά αυτές τις παροχές και δεν θα χρειάζεται να υποβάλλουν εκ των υστέρων στον ΕΟΠΥΥ, τα παραστατικά για την αποζημίωσή τους. Επίσης, μέσω των συμβάσεων, ο ΕΟΠΥΥ, θα είναι σε θέση να ελέγξει αποτελεσματικά το κόστος και την ποιότητα των παρεχόμενων υλικών και υπηρεσιών.

Αναφορικά με τις συμβάσεις που προωθεί ο Οργανισμός για την «Ειδική Αγωγή», διαδικασία στην οποία αντιδρούν σύλλογοι φορέων ειδικής αγωγής, έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ) - η οποία συμφωνεί με τη σύναψη συμβάσεων- η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδας, καθώς και μεμονωμένοι επαγγελματίες Ειδικής Αγωγής.

Ο Οργανισμός σημειώνει ότι «ένα μήνα μετά την πρόσκληση του για κατάθεση προτάσεων επί του κειμένου της σύμβασης, σωματεία, σύλλογοι και φορείς Ειδικής Αγωγής κατέθεσαν μόνο τις απόψεις τους χωρίς να συμμετέχουν ενεργά στο διάλογο».

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «η μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που εξελίσσεται προς όφελος του πολίτη απαιτεί σύμπνοια και συνεργασία από όλους τους εμπλεκομένους. Η απουσία τους από το διάλογο, λειτουργεί περιοριστικά στην προσπάθεια για καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Ο Οργανισμός αναμένει την ενεργή συμμετοχή τους στο πλαίσιο ενός εποικοδομητικού διαλόγου».

Ο Οργανισμός αποφάσισε τη χρονική επέκταση της περιόδου διαβούλευσης έως το τέλος Φεβρουαρίου και όπως τονίζει «στόχος της διαβούλευσης πρέπει να είναι η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στη σχέση ΕΟΠΥΥ - επαγγελματιών Ειδικής Αγωγής και η συγκεκριμενοποίηση των όρων της μεταξύ τους σύμβασης, η οποία θα πρέπει να έχει υπογραφεί μέχρι 15 Μαρτίου 2017».

Παράλληλα, στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να συγκροτηθεί επιστημονική επιτροπή στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των φορέων Ειδικής Αγωγής. Αντικείμενο της επιτροπής θα είναι η διαμόρφωση προτάσεων για το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των Κέντρων Ειδικής Αγωγής, η αποτύπωση των πραγματικών αναγκών σε όλο το φάσμα της Ειδικής Αγωγής και η υιοθέτηση επιστημονικά τεκμηριωμένων θεραπευτικών πρωτοκόλλων. «Τα συμπεράσματα της επιτροπής θα ληφθούν υπόψη για τη διαμόρφωση του τελικού προϋπολογισμού για την Ειδική Αγωγή, προς όφελος όλων των πολιτών. Ο ΕΟΠΥΥ θα διασφαλίσει με κοινωνική ευαισθησία και σεβασμό των ιδιαίτερων αναγκών αυτής της ειδικής ομάδας πληθυσμού την καθολική κάλυψη και ποιοτική φροντίδα των δικαιούχων», καταλήγει η ανακοίνωση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post