Υπάρχει ένας χάρτης με τίτλους τραγουδιών αντί για ονόματα τοποθεσιών και τον θέλουμε ΤΩΡΑ

Υπάρχει ένας χάρτης με τίτλους τραγουδιών αντί για ονόματα τοποθεσιών και τον θέλουμε ΤΩΡΑ

Δεν είναι καμιά σπουδαία διαπίστωση πως η μουσική προκαλεί αμέτρητα συναισθήματα στους ανθρώπους. Είναι όμως πάντα ενδιαφέρον να παρατηρείς τον τρόπο με τον οποίο κάποιος συνδέει συγκεκριμένες αναμνήσεις από τη ζωή του με συγκεκριμένα τραγούδια.

Το βρετανικό design studio Dorothy, πήγε αυτή την υποσυνείδητη σύνδεση μουσικής και χωροχρόνου ένα βήμα παραπέρα, δίνοντάς της κυριολεκτική υπόσταση.

Δημιούργησε το World Song Map, ένα χάρτη στον οποίο τα ονόματα τουλάχιστον 1.000 τοποθεσιών έχουν αντικατασταθεί με τίτλους τραγουδιών.

Κάθε ήπειρος, χώρα, πόλη, ωκεανός, ποτάμι και βουνό έχουν αποδοθεί με εξαιρετική λεπτομέρεια, ενώ εξίσου εξαιρετική και ταιριαστή είναι η επιλογή των τραγουδιών που έχει γίνει για κάθε ένα από αυτά. Από το «Born in the USA» του Brice Springsteen και το «London Calling» των The Clash, με τα οποία μετονομάστηκαν η Αμερική και η Αγγλία, αντίστοιχα, μέχρι το «Tales of Brave Ulysses» των Cream που δόθηκε στην Ελλάδα και το «Gimme Shelter» των The Rolling Stones με το οποίο μετονομάστηκε το Αιγαίο πέλαγος (για προφανείς λόγους), η ομάδα του Dorothy θα σας κάνει σίγουρα να δείτε κάποια μέρη του κόσμου με άλλο μάτι.

Ο χάρτης βασίστηκε σε ένα vintage σχέδιο του 1950 και στη βάση του αναγράφονται όλα τα τραγούδια που περιέχονται σε αυτόν, σε αλφαβητική σειρά.

Μπορείτε να τον αγοράσετε στο site του Dorothy, είτε στην κλασική εκτύπωση (23€-28€) είτε στη special edition (32€-41€).