Σε αυτό το site θα βρείτε πάνω από 6.600 συνταγές με τις πιο φανταστικές εικονογραφήσεις

Σε αυτό το site θα βρείτε πάνω από 6.600 συνταγές με τις πιο φανταστικές εικονογραφήσεις

Το 2010, τα αδέρφια Nate Padavick και Salli S. Swindell, ιδρυτές και δημιουργοί της ομάδας design Studio SSS, βρίσκονταν σε διακοπές. Μια μέρα, ο Nate προσπαθούσε να φτιάξει μια συνταγή -φετουτσίνι με σύκα και σάλτσα από βούτυρο και μπαλσάμικο- ενώ η Sali σχεδίαζε τα σύκα που έβλεπε μπροστά της. Εκείνη τη μέρα συνειδητοποίησαν πόσο διασκεδαστικό είναι να εικονογραφείς φαγητά και, ιδέα μετά την ιδέα, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα μικρό βιβλίο συνταγών γεμάτο εικονογραφήσεις.

Το βιβλίο, τελικά, δεν κατάφερε να τυπωθεί, οδήγησε όμως στη δημιουργία κάτι ακόμα καλύτερου. Του site They Draw & Cook (ζωγραφίζουν και τρώνε), στο οποίο ανέβασαν όλες τις συνταγές που είχαν εικονογραφήσει για το βιβλίο.

Το TDAC έγινε γρήγορα γνωστό με αποτέλεσμα πολύς κόσμος, τόσο επαγγελματίες εικονογράφοι όσο και ερασιτέχνες που ενθουσιάστηκαν από την ιδέα, να αρχίσουν να στέλνουν τα δικά τους σχέδια στον Nate και τη Salli, εμπλουτίζοντας το site με συνταγές από όλο τον κόσμο.

Μέχρι σήμερα, στο TDAC έχουν ανέβει περισσότερες από 6.600 πεντανόστιμες συνταγές φαγητών, γλυκών και κοκτέιλ από κάθε άκρη του κόσμου, με κάθε μία από αυτές να συνοδεύεται είτε από μια εικονογράφηση, είτε από ένα σκίτσο, είτε από ένα κολάζ που παρουσιάζει τα συστατικά και το ολοκληρωμένο πιάτο με τον πλέον εντυπωσιακό και διασκεδαστικό τρόπο. Μάλιστα, στο πεδίο ανεύρεσης συνταγής, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει εκτός από τα υλικά και το είδος φαγητού που θέλει να φτιάξει και το είδος εικονογράφησης που θέλει να συνοδεύει τη συνταγή.

Χάρη στην μεγάλη επιτυχία του site, ο Nate και η Salli κατάφεραν τελικά να εκδώσουν το βιβλίο τους με τίτλο «They Draw and Cook: 107 Recipes Illustrated by Artists from Around the World», το οποίο έχει πουλήσει περισσότερα από 15.000 αντίτυπα.

They Draw and Cook