Αποχωρεί η Κλερ Γουέιτ Κέλερ, καλλιτεχνική διευθύντρια, από τον οίκο Chloé

PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 29:   Designer Clare Waight Keller is seen on the runway during the Chloe show as part of the Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2017  on September 29, 2016 in Paris, France.  (Photo by Thierry Orban/Getty Images)
PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 29: Designer Clare Waight Keller is seen on the runway during the Chloe show as part of the Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2017 on September 29, 2016 in Paris, France. (Photo by Thierry Orban/Getty Images)

Η Βρετανίδα Κλερ Γουέιτ Κέλερ, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Chloé από το 2011, θα αποχωρήσει από τον γαλλικό οίκο μόδας έπειτα από έξι χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα η φίρμα την οποία ίδρυσε τη δεκαετία του 1950 η Γκάμπι Αγκιόν.

Το όνομα της διαδόχου της δεν έχει ανακοινωθεί.

Η σχεδιάστρια ενδυμάτων σε μποέμ στιλ έγινε γνωστή όταν λάνσαρε τη φίρμα "Pringle of Scotland" για να την κάνει σύγχρονη και διεθνή.

Νωρίτερα, αυτή η ειδική στο μαλλί, είχε εργαστεί στο γυναικείο έτοιμο ένδυμα του οίκου Gucci, υπό τη διεύθυνση του Τομ Φορντ, έχοντας ήδη προϋπηρεσία στο ανδρικό τμήμα του Ralph Lauren και στο γυναικείο του Calvin Klein. Είχε προσληφθεί στον οίκο Chloé το 2011 για να διαδεχτεί τη συμπατριώτισσά της Χάνα ΜακΓκίμπον.

Η τελευταία της συλλογή θα παρουσιαστεί στις 2 Μαρτίου στο πλαίσιο των ντεφιλέ για το φθινόπωρο-χειμώνα στο Παρίσι. Θα αποχωρήσει οριστικά στις 31 Μαρτίου, χωρίς να είναι γνωστά τα μελλοντικά της σχέδια.

"Η Κλερ συνέβαλε στην ανανέωση της κληρονομιάς της Γκάμπι Αγκιόν, του πρώτου κοριτσιού Chloé", ανέφερε ο Ζοφρουά ντε λα Μπουρντονέ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οίκου μόδας, εξαίροντας τις γεμάτες χάρη και θηλυκότητα δημιουργίες της.

Η Γκάμπι Αγκιόν ίδρυσε τον οίκο Chloé το 1952 και το 1966 ανέθεσε στο Καρλ Λάγκερφελντ το τμήμα σχεδιασμού της φίρμας, όπου ο μόδιστρος έμεινε μέχρι το 1984. Ο οίκος ανήκει από το 1985 στον ελβετικό όμιλο Richemont, δεύτερο παγκοσμίως στα είδη πολυτελείας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)