ΔΙΕΘΝΕΣ
30/01/2017 10:18 EET | Updated 30/01/2017 10:18 EET

Τα Starbucks αντιδρούν στο διάταγμα Τραμπ: Θα προσλάβουμε 10.000 πρόσφυγες

Kevin Mazur via Getty Images
NEW YORK, NY - DECEMBER 06: Starbucks President and Chairman Howard Schultz accepts an award and speaks onstage at RFK Human Rights’ Ripple of Hope Awards Honoring VP Joe Biden, Howard Schultz & Scott Minerd in New York City. (Photo by Kevin Mazur/Getty Images for RFK Ripple of Hope)

Την πρόσληψη 10.000 προσφύγων σχεδιάζει η γνωστή αμερικάνικη αλυσίδα Starbucks σε διάστημα πέντε ετών στις 75 χώρες που δραστηριοποιείται.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Χάουαρντ Σουλτς γνωστοποίησε το σχέδιο της εταιρείας σε σημείωμα προς τους υπαλλήλους την Κυριακή ως απάντηση στην εκτελεστική εντολή του Τραμπ για την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ κατοίκων από επτά μουσουλμανικές χώρες.

«Ζούμε σε μια άνευ προηγουμένου εποχή» έγραψε στο σημείωμα ο Σουλτς, που ανέφερε διάφορες δράσεις της εταιρείας μεταξύ των οποίων πως θα «ενισχύσει την πίστη στους συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο».

Η πρόταση πρόσληψης προσφύγων, έγραψε ο Σουλτς, θα ξεκινήσει με έμφαση στους ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει με τα στρατεύματα των ΗΠΑ ως διερμηνείς και προσωπικό υποστήριξης.

Ο Σουλτς επανέλαβε επίσης την υποστήριξη των Starbucks στη Δραση για τις Παιδικές Αφίξεις (DACA), η οποία βοηθά τους μετανάστες που έφτασαν στις ΗΠΑ χωρίς χαρτιά, όταν ήταν παιδιά, να μπορέσουν να βγάλουν δίπλωμα οδήγησης, να εγγραφούν στο κολέγιο και να έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς θέσεις εργασίας. Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε από τον Πρόεδρο Ομπάμα, μέσω ενός εκτελεστικού διατάγματος το 2012.

ΠΗΓΗ: ΥΑΗΟΟ