Ερευνάται εμπλοκή των διαβόητων «ληστών των χρηματοκιβωτίων» σε ληστείες περιπτέρων

Ερευνάται εμπλοκή των διαβόητων«ληστών των χρηματοκιβωτίων» σε ληστείες περιπτέρων
sooc

Δύο ληστείες σε περίπτερα που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής προκάλεσαν μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ.

Και αυτό διότι οι δράστες επέβαιναν σε ένα μαύρο τζιπ μάρκας BMW X5, τύπος οχήματος που έχει συνδεθεί με τους «ληστές των χρηματοκιβωτίων» που «χτυπούν» επιχειρήσεις στα βόρεια και δυτική προάστια της Αττικής. Οι αξιωματικοί της

Ασφάλειας ερευνούν το κατά πόσο οι δράστες των επιθέσεων στα περίπτερα ανήκουν στην περιβόητη συμμορία που ευθύνεται για τουλάχιστον 15 κινηματογραφικές επιθέσεις με στόχο χρηματοκιβώτια εταιριών.

Την Κυριακή στις 5.25 το πρωί πέντε άτομα που φορούσαν κουκούλες και επέβαιναν στο μαύρο τζιπ έφθασαν στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με ρόπαλα ακινητοποίησαν τον υπάλληλο περιπτέρου, άρπαξαν χρήματα και εμπορεύματα, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν αναπτύσσοντας ταχύτητα. Λίγο αργότερα στις 05:30, η ίδια «πεντάδα» έκανε την εμφάνισή της στην οδό Αγίας Λαύρας στα Πατήσια. Με την απειλή μαχαιριών ακινητοποίησαν τον υπάλληλο, άρπαξαν και πάλι χρήματα και εμπορεύματα και τράπηκαν σε φυγή.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο χτύπημα των «ληστών των χρηματοκιβωτίων» είχε γίνει την περασμένη Πέμπτη στην εταιρεία «Petrogaz» στον Ασπρόπυργο. Έξι κουκουλοφόροι εμβόλισαν με ένα BMW X5 την κεντρική πόρτα εισόδου στο 16ο χιλιόμετρο της Αθηνών-Κορίνθου. Αιφνιδίασαν τους δύο φύλακες, τους ακινητοποίησαν με απειλή όπλων και λοστών, τους έδεσαν και μετά άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο και το αυτοκίνητο του ενός. Ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας και λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο Μόρνο Ασπροπύργου το όχημα του φύλακα.

Μία ημέρα αργότερα έκαψαν στην οδό Κεραμιδίου στο Μενίδι ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, που στο εσωτερικό του είχε τέσσερα άδεια χρηματοκιβώτια.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι πρόκειται για οργάνωση που έχει κάνει το τελευταίο δίμηνο περίπου 15 ληστείες και διαρρήξεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας έχουν μπει ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι έχουν ποινικό παρελθόν (ληστείες, διαρρήξεις, οπλοκατοχή), όπως και Ρομά που έχουν απασχολήσει τις Αρχές για εγκληματικές ενέργειες. Κάποιοι από τους υπόπτους έχουν εκτίσει στο παρελθόν ποινές φυλάκισης.

Δημοφιλή