Μουζάλας: Άμεση διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν τους θανάτους στην Μόρια

Άμεση διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν τους θανάτους στην Μόρια υπόσχεται ο Μουζάλας
Nikos Libertas / SOOC

«Οφείλουμε να διερευνήσουμε γρήγορα τα αίτια που προκάλεσαν του θανάτους στην Μόρια και να προβούμε σε κινήσεις που θα κάνουν την κατάσταση πιο ελέγξιμη», επισήμανε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος δήλωσε συντετριμένος για το γεγονός. Κατά τη διάρκεια άτυπης ενημέρωσης, τόνισε επίσης ότι δεν μπορεί να αποσυνδέσει τους θανάτους από το γεγονός του υπερπληθυσμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και πρόσθεσε ότι το υπουργείο περιμένει τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων για να προβεί εκ νέου σε ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα βρέθηκε και τρίτος άνθρωπος νεκρός στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια και όπως έγινε γνωστό και επιβεβαιώθηκε από αστυνομικές Αρχές, ο άνδρας είναι από το Πακιστάν, ηλικίας περίπου 20 ετών.

Το περασμένο Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, βρέθηκε νεκρός έξω από τη σκηνή του 45χρονος Σύρος, ενώ την περασμένη Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, πέθανε άλλος ένας άνδρας, 22 ετών, από την Αίγυπτο. Και στις δύο περιπτώσεις, η αρχική ιατροδικαστική εξέταση δεν μπόρεσε να εξακριβώσει τα ακριβή αίτια των θανάτων των δύο ανδρών και ζητήθηκε περαιτέρω ιστολογική και τοξικολογική εξέταση, για να διερευνηθεί η πιθανότητα ο θάνατος να επήλθε από αναθυμιάσεις ή εισπνοή άλλων αερίων.

Δημοφιλή