ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/01/2017 06:49 EET | Updated 30/01/2017 06:49 EET

Τοξικομανής πνίγηκε σε φρεάτιο παλιού ξενοδοχείου στο Μεταξουργείο

Eurokinissi

Νεκρός μέσα σε φρεάτιο βρέθηκε τοξικομανής, ο οποίος ευθύνεται για ληστεία με απειλή σύριγγας στο κέντρο της Αθήνας.

Η υπόθεση ήρθε στο φως στις 20:15 το απόγευμα της Κυριακής στην οδό Δεληγιώργη στο Μεταξουργείο.

Λίγο νωρίτερα τοξικομανής, ηλικίας 40-45 χρόνων, είχε ακινητοποιήσει με την απειλή σύριγγας στη συμβολή των οδών Ιάσωνος και Αγησιλάου στην Ομόνοια έναν περαστικό. Του άρπαξε ένα κινητό τηλέφωνο και τράπηκε σε φυγή. Το θύμα της ληστείας μαζί με έναν αλλοδαπό καταδίωξαν τον δράστη και τον είδα να μπαίνει σε ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στην οδό Δεληγιώργη στο Μεταξουργείο.

Το θύμα της ληστείας επικοινώνησε με την Αστυνομία και λίγο αργότερα αστυνομικοί έφθασαν στο οίκημα στο οποίο είχε μπει ο δράστης. Οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι και άκουσαν κάποιους θορύβους και τις φωνές ενός άνδρα που καλούσε σε βοήθεια.

Λίγο αργότερα έφθασαν στο υπόγειο όπου ακούγονταν οι φωνές και διαπίστωσαν ότι ένας άνδρας είχε πέσει μέσα σε φρεάτιο-φωταγωγό που περιείχε ποσότητα νερού και λυμάτων ύψους πάνω από δύο μέτρα. Επιχείρησαν να τον τραβήξουν, ενώ ένας Ειδικός Φρουρός βούτηξε στα νερά επιχειρώντας να ανασύρει τον άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αντιδρούσε και ήταν αρνητικός στην ανάσυρσή του.

Δυστυχώς λίγο αργότερα, ο εγκλωβισμένος άνδρας εγκατέλειψε την προσπάθεια να διασωθεί και πνίγηκε μέσα στο φρεάτιο.

Οι πυροσβέστες που ειδοποιήθηκαν ανέσυραν τη σορό. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας περίπου 40-45 χρόνων, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και το κινητό τηλέφωνο που είχε αποσπάσει νωρίτερα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο δράστης αντιλαμβανόμενος την παρουσία αστυνομικών επιχείρησε να διαφύγει ή να βρει καταφύγιο στο υπόγειο, δεν πρόσεξε και έπεσε μέσα στο φρεάτιο.

Sponsored Box