Μουλόπουλος: Η διάσωση του ΔΟΛ ναυάγησε με ευθύνη της «τρίτης κορυφής του τριγώνου»

Μουλόπουλος: Η διάσωση του ΔΟΛ ναυάγησε με ευθύνη της «τρίτης κορυφής του τριγώνου»
Eurokinissi

Η πρόταση για την σωτηρία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, απορρίφθηκε «όχι με ευθύνη του επενδυτή ή των τραπεζών, αλλά της τρίτης κορυφής του τριγώνου», ανέφερε ο δημοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλος, φωτογραφίζοντας την ηγεσία του ΔΟΛ. Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Μουλόπουλος διευκρίνισε πως ο ίδιος δεν έχει πλέον κανέναν ρόλο στον ΔΟΛ και πως στο τιμόνι του βρίσκονται πλέον οι τράπεζες, οι οποίες αναμένεται «μοιραία» να ορίσουν ειδικό εκκαθαριστή.

Χωρίς να κατονομάσει τον Ιβάν Σαββίδη, τον οποίον δημοσιεύματα έφεραν ως επενδυτή στην προτεινόμενη λύση, ο κ. Μουλόπουλος χαρακτήρισε ως «πολύ συγκεκριμένη και συμφέρουσα» την επενδυτική πρόταση που κατατέθηκε, καθώς «έβαζε λεφτά για να πληρωθούν οι μισθοί, ενώ ήταν συμφέρουσα και για τις τράπεζες γιατί θα έβαζαν λεφτά στα ταμεία τους και θα έμπαινε ξανά σε επαναλειτουργία ο ΔΟΛ». Η πρόταση ωστόσο ναυάγησε με ευθύνη της «τρίτης κορυφής του τριγώνου». Μάλιστα, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από την πρωτοβουλία του να εμπλακεί («κατόπιν πρόσκλησης του κ. Ψυχάρη») στη διάσωση του ΔΟΛ, ο ίδιος είχε ζητήσει να γίνει μια γενική συνέλευση όπου να κριθεί ο δικός του ρόλος στην επιχείρηση. «Με απέτρεψε και η ιδιοκτησία και οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι» ανέφερε ο Β. Μουλόπουλος.

«Η μεν ιδιοκτησία είπε ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι την καταργούσα και έβαζα εταίρους τους εργαζόμενους, οι δε συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι - των οποίων σεβάστηκα τη γνώμη - ότι αυτό μπορεί να δημιουργούσε άσχημες εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις μέσα στο συγκρότημα. Αυτό είχε μια λογική». Σε κάθε περίπτωση, οι επιθέσεις εναντίον του από αρθρογράφους του συγκροτήματος, όταν ανακοινώθηκε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη σωτηρία του, προέρχονταν, όπως υποστηρίζει, από μια πολύ μικρή μειονότητα, που δεν κατάφερε να συλλέξει ούτε δέκα υπογραφές σε ένα κείμενο εναντίον του.

Για τους χαρακτηρισμούς δε, του Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος είχε κάνει λόγο για «δημοσιογραφικό υπόκοσμο», ο κ. Μουλόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι τιμή μου να λέει κάτι τέτοιο ο Πρετεντέρης για μένα, είναι εύσημο».«Οι κήνσορες έχουν κάνει και λεφτά και έχουν βρει ήδη και άλλες θέσεις, οι 500 εργαζόμενοι δεν το έχουν», πρόσθεσε ο κ.Μουλόπουλος. Σε ό,τι αφορά τον ίδιο, ο κ. Μουλόπουλος υπενθύμισε πως υπήρξε απλώς πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - δεν κατέχει κομματική θέση, ούτε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος υπήρξε. Ακόμα και η εφημερίδα Αυγή, (της οποίας ήταν πρόεδρος όταν ανέλαβε την πρωτοβουλία για τον ΔΟΛ) «έχει μια δική της αυτονομία» και «υπάρχουν μέλη στο Διοικητικό της Συμβούλιο που δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ». «Την κυβέρνηση την έμπλεξαν, γιατί αρνούνται αυτό που διεκδικούν για τον εαυτό τους. Όποιος είναι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, της κυβέρνησης, του Τσίπρα, της Β.Κορέας, του Τσάβες, δεν ξέρω εγώ ποιου άλλου... Όποιος δεν είναι στο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει ό,τι θέλει γιατί είναι δημοσιογράφος, δημοκρατικός κλπ. Είναι γελοίο», σημείωσε ο κ. Μουλόπουλος. «Ο Παντελής Καψής που πήγε στο ΣΚΑΙ τι είναι; Αυτό δεν τους πειράζει.

Όταν ο Αλαφούζος πήγε να συναντήσει τον Ψυχάρη για να πάρει το «Βήμα» και «Νέα», δεν είδα να ενοχλείται και κανένας» πρόσθεσε ο Β. Μουλόπουλος.Για τους αρθογράφους του συγκροτήματος που εγκαλούσαν την κυβέρνηση για τη μη διάσωση του ΔΟΛ, ο κ. Μουλόπουλος σχολίασε λέγοντας πως «δεν έχω καταλάβει πότε πρέπει να επεμβαίνει μια κυβέρνηση και πότε δεν πρέπει να επεμβαίνει…Εγώ θα μπορούσα να πω ότι έπρεπε να επέμβει η κυβέρνηση, όπως το έχω πει και στο παρελθόν - και όχι μόνο γι' αυτή την κυβέρνηση - αλλά εγώ δεν είμαι υπέρ της ελεύθερης αγοράς. Είμαι υπέρ της παρέμβασης. Δεν είμαι υπέρ των ανεξάρτητων αρχών, των ανεξάρτητων τραπεζών κλπ. Άλλοι είναι, αυτοί που ζητάνε τώρα να επέμβει η κυβέρνηση. Να ρυθμίσει τι; Την ελεύθερη αγορά που αυτοί υποστηρίξανε;».

«Εγώ προσπάθησα να παίξω κάποιο ρόλο, αυτό που σήμερα ζητάει το editorial των Νέων -¨με το οποίο εγώ συμφωνώ απολύτως, για να είμαι ξεκάθαρος. Αλλά πρέπει να θυμίσω στα Νέα ότι την επαύριο της μέρας που ο Τσίπρας βγήκε στη Βουλή και έκανε μια τέτοια πρόταση - την οποία δεν την είχε ζητήσει ο Μουλόπουλος, την είχε ζητήσει η επιτροπή που είχαν ορίσει οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ για να έχει επαφές με τα πολιτικά κόμματα - την άλλη μέρα τα Νέα βγήκαν και δεν έκαναν μια τέτοια έκκληση, βγήκαν για να μας πληροφορήσουν ότι «η ενημέρωση δεν είναι γιαούρτι... Ότι δεν είναι εμπόρευμα», κάτι που οι αριστεροί λέγαμε πριν από 30 χρόνια και μας χλεύαζαν γι' αυτό. Τώρα ανακάλυψαν ότι δεν είναι γιαούρτι, ως τώρα ήταν...», ανέφερε σκωπτικά ο κ. Μουλόπουλος.

Τέλος, αποτιμώντας την εξέλιξη της πρωτοβουλίας του, ο κ. Μουλόπουλος ανέφερε πως «και σήμερα λέω ότι θα το ξανάκανα, αν μου το ζητούσαν, γιατί πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι ένα πρόκριμα ο ΔΟΛ για ευρύτερες πρωτοβουλίες για τον Τύπο, γιατί είναι σε άσχημη κατάσταση. Φοβάμαι ότι θα μείνουν στο τέλος, είτε πραγματικά δημοσιογραφικός υπόκοσμος όπως ο Αναστασιάδης, είτε οι Μπερλουσκόνηδες. Αυτό πράγματι αφορά όλο το πολιτικό σύστημα και την κυβέρνηση», πρόσθεσε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή