«Ήξερα ότι θα πεθάνω»: Γυναίκα που απήχθη πριν από 24 χρόνια από έναν serial killer αποκαλύπτει πώς δραπέτευσε

«Ήξερα ότι θα πεθάνω»: Γυναίκα που απήχθη πριν από 24 χρόνια από έναν serial killer αποκαλύπτει πώς δραπέτευσε

Mία γυναίκα που κατάφερε να δραπετεύσει από έναν βίαιο απαγωγέα και κατά συρροή δολοφόνο το 1992, επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος για να μοιραστεί την ιστορία της και να αποκαλύψει πώς τελικά μπόρεσε να δραπετεύσει.

Η Jennifer Asbenson ήταν μόλις 19 ετών όταν απήχθη από τον Αndrew Urdiales το 1992 από την πόλη Desert Hot Springs στην Καλιφόρνια.

Ο Urdiales σκότωσε τουλάχιστον οκτώ γυναίκες και η Asbenson είναι το μόνο γνωστό θύμα που κατάφερε να ξεφύγει από τον εγκληματία. Η Asbenson επέστρεψε πρόσφατα στο σημείο που απήχθη και δημοσίευσε ένα βίντεο πρωταγωνιστεί η ίδια και το οποίο αναπαριστά τη σκηνή της επίθεσης.

«Ήθελα όσοι δουν το βίντεο να αισθάνονται ότι βρίσκονται μαζί μου σε πραγματικό χρόνο», είπε η Asbenson, μιλώντας στο news.com.au.

«Ήθελα να ακούσουν επακριβώς όλες τις λέξεις μου χωρίς καμία διακοπή. Ήθελα να βιώσουν όσα έζησα μαζί μου. Δεν ντρέπομαι που είμαι άνθρωπος. Γι΄αυτό και δεν αλλάζω την προσωπικότητά μου. Σκέφτηκα ότι οι άνθρωποι θα εκτιμήσουν την κυνικότητα αυτής μου της κίνησης», συμπλήρωσε.

Η Asbenson πήγαινε στη δουλειά της - ένα κέντρο φροντίδας για παιδιά με ειδικές ανάγκες - όταν στις 27 Σεπτεμβρίου 1991 ένας άνδρας προσφέρθηκε να την μεταφέρει με το όχημά του.

Στην αρχή εκείνη αρνήθηκε αλλά όταν είδε ότι ο άνδρας άρχισε να απομακρύνεται έκανε δεύτερες σκέψεις. «Θεώρησα αυτόματα ότι δεν μπορεί να είναι τρελός γιατί αν ήταν, δεν θα έφευγε, αλλά θα ερχόταν κατευθείαν να μου επιτεθεί».

Τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια εμφανίστηκαν στη συνέχεια. Ο άνδρας την ρώτησε αν της αρέσει το πορνό και εκεί απάντησε «όχι», συμπληρώνοντας πως το βρίσκει αηδιαστικό.

Αργότερα, όταν το αυτοκίνητο σταμάτησε σε ένα φανάρι ο άνδρας άρχισε να επισημαίνει πόσο ήσυχη και γαλήνια είναι η έρημος. Τότε η κοπέλα άρχισε να παραξενεύεται αλλά όχι αρκετά ώστε να πηδήξει έξω από το αυτοκίνητο. Ο μυστηριώδης άνδρας τελικά την οδήγησε με ασφάλεια στη δουλειά της, ζήτησε τον αριθμό του κινητού της και εκείνη του έδωσε έναν ψεύτικο αριθμό. Το επόμενο πρωί βρισκόταν ξανά έξω από το χώρο εργασίας της, την ώρα που η Asbenson, σχολούσε από τη δουλειά της. Προσφέρθηκε ακόμη μία φορά να την πάει στο σπίτι της με το αυτοκίνητό του και εκείνη συμφώνησε.

«Σε εκείνη την ηλικία δεν είχα ακούσει ιστορίες για serial killers. Mεγάλωσα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς νερό, τηλεόραση, χωρίς τίποτα τέτοιο. Ήμουν ιδιαίτερα αφελής», εξηγεί.

Όταν η νεαρή κοπέλα μπήκε στο αυτοκίνητο του άνδρα, εκείνος ήταν θυμωμένος επειδή του είχε δώσει έναν ψεύτικο αριθμό.

«Μου ούρλιαζε και άρχισε να τραβάει τα μαλλιά μου και να με αποκαλεί με διάφορους χαρακτηρισμούς, λέγοντας ότι αυτός δεν είναι ο αριθμός μου και ότι όταν πήρε τον συγκεκριμένο αριθμό, μια ηλικιωμένη κυρία σήκωσε το τηλέφωνο. Στην αρχή νόμιζα ότι έκανε πλάκα, μέχρι που... έβγαλε το όπλο και έπαθα σοκ».

Ο Uridales έδεσε τα χέρια της έφηβης, πίσω στην πλάτη της με σπάγκους και της φόρεσε γυαλιά ηλίου και ένα καπέλο και στη συνέχεια έφυγε βιαστικά με το αυτοκίνητό του. Κοιτώντας μέσα από τα παράθυρα η τρομοκρατημένη κοπέλα μπορούσε να διακρίνει μόνο τους τηλεφωνικούς θαλάμους που προσπερνούσαν και προσπαθούσε να τους καταμετρήσει.

«Άρχισα να του λέω ότι θα κάνω οτιδήποτε θέλει. Θα ληστέψω ακόμη και τράπεζα μαζί του. Θα κάνω ό,τι θέλεις. Χρησιμοποίησα όλες τις μεθόδους που είχα μάθει προκειμένου να ξεφύγω από την κατοχή αυτού του ανθρώπου».

Εκείνος απλά της είπε να βγάλει τον σκασμό και συνέχισε να οδηγεί προς την έρημο. Όταν έφθασαν σε ένα απομακρυσμένο μέρος της ερήμου ο άνδρας επιτέθηκε στην 19χρονη κόβοντας με ένα μαχαίρι το σορτσάκι της και στη συνέχεια το εσώρουχό της.

Ο δολοφόνος χρησιμοποίησε τα εσώρουχα του κοριτσιού για να φιμώσει το στόμα της και στη συνέχεια. «Το μόνο πράγμα που σκεφτόμουν όλη την ώρα ήταν πως βρισκόμουν στην κόλαση. Όταν άνοιξα τα μάτια μου όλα ήταν ασπρόμαυρα».

Η κοπέλα ανέφερε πως ο άνδρας προσπάθησε να τη βιάσει αλλά απέτυχε λόγω μίας στυτικής δυσλειτουργίας. Στη συνέχεια ανάγκασε την 19χρονη να του πει πως το αγαπάει και μετά φίμωσε και πάλι το στόμα της με το σουτιέν της.

«Θυμάμαι ότι ήμουν φιμωμένη και ότι δεν μπορούσα να ανασάνω. Δεν ένιωθα πόνο. Έκλεινα τα μάτια μου, γιατί δεν ήθελα να τον κοιτάζω όταν πεθάνω».

«Και τότε με όλη μου την καρδιά και τη ψυχή σκέφτηκα: H ζωή είναι μικρή. Τι είναι αυτό που μου συμβαίνει; Θα πεθάνω σήμερα; Ενώ οι φίλοι μου κοιμούνται; Eνώ οι γονείς μου κοιμούνται; Eνώ μια άλλη κυρία στη θέση μου φροντίζει τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στο κέντρο που εργάζομαι; Bρίσκομαι στη μέση της ερήμου, όπου θα δολοφονηθώ».

Αλλά ο εγκληματίας δεν είχε σταματήσει να παρενοχλεί την κοπέλα. Άρχισε να την πιπιλίζει και να την δαγκώνει στο λαιμό. Στη συνέχεια πήγε να φέρει από το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του μία τσάντα με μαχαίρια και τότε η κοπέλα γεμάτη τρόμο και αδρεναλίνη άρχισε να τρέχει προς την έρημο. Ο δολοφόνος κατάφερε να την πιάσει όμως, την κλείδωσε στο πορτμπαγκάζ του και μετά επιτάχυνε.

Τότε η Asbenson ήξερε ότι ήταν καταδικασμένη. Άρχισε να προσεύχεται για ένα θαύμα. «Θεέ μου αν υπάρχεις βοήθησέ με να ξεφύγω από αυτά τα δεσμά κι από αυτό το όχημα».

Στη συνέχεια είπε ότι προσπάθησε να κόψει το νήμα που δέσμευε τους καρπούς της. Μετά πάλεψε για να σπάσει το μηχανισμό της κλειδαριάς του πορτμπαγκάζ ώσπου τα κατάφερε κι όταν το αυτοκίνητο άρχισε να επιβραδύνει εκείνη βγήκε έξω και άρχισε να τρέχει για να σώσει τη ζωή της.

«Πίστεψα ότι θα τα καταφέρω και προσπάθησα να μην κοιτάζω πίσω. Αλλά κοίταξα. Εκείνος με κυνηγούσε με ένα μαχαίρι στη μέση του δρόμου. Έτρεχα όσο πιο γρήγορα μπορούσα και τότε ένα αυτοκίνητο πλησίαζε προς το μέρος μου, ήταν ένα φορτηγό. Θα μπορούσε να με είχε χτυπήσει. Aλλά αντ΄αυτού ήταν δύο ναυτικοί μέσα που σταμάτησαν και με βοήθησαν».

Οι ναυτικοί δάνεισαν στο κορίτσι ένα τζιν παντελόνι και την πήραν μαζί τους στο φορτηγό. Όταν έφθασαν στο πλησιέστερο βενζινάδικο κάλεσαν την αστυνομία. Αλλά κανείς δεν πίστευε την ιστορία του κοριτσιού, μέχρι τη στιγμή που συνελήφθη ο Urdiales.

Πηγή: Daily Mail

Δημοφιλή