Το «ολοκαίνουριο» ασθενοφόρο της Κάσου που πλημμυρίζει όταν βρέχει

Το «ολοκαίνουριο» ασθενοφόρο της Κάσου που πλημμυρίζει όταν βρέχει

Τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στον χώρο της υγείας στο νησί της Κάσου καταγράφει σε άρθρο της η Ροδιακή.

Το νησί διαθέτει μόνο ένα «τελευταίας τεχνολογίας» ασθενοφόρο για 5 χώρια, έναν γιατρό, μια μαμή που γίνεται νοσηλεύτρια και ό,τι άλλο χρειαστεί, ακόμη μια εθελόντρια νοσοκόμα, που όμως επίσημα δεν έχει βρεθεί τρόπος και νομικό πλαίσιο ώστε να μπορέσει να προσφέρει τη βοήθειά της.

«Εδώ ζούμε με εθελοντισμό, όμως οι λογαριασμοί δυστυχώς δεν πληρώνονται εθελοντικά» αναφέρει αγανακτισμένος ο εθελοντής οδηγός του ασθενοφόρου κ.Κυριάκος Ζαγοράς.

Ο γιατρός του νησιού, κ. Νικόλαος Σιμσιρίδης, περιγράφοντας την κατάσταση, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το ασθενοφόρο, που ήρθε μεταχειρισμένο, έχει γράψει περισσότερα από 730.000 χιλιόμετρα, είναι αλήθεια ότι εδώ δεν κάνουμε μεγάλες διαδρομές, όμως είναι απαραίτητο και είναι πια επικίνδυνο. Μέχρι στιγμής στις εκκλήσεις δεν έχουμε καμιά ανταπόκριση, έχουν περάσει δυο χρόνια και τελευταίο ήταν ένα αίτημα που κάναμε πριν από 2-3 μέρες. Κάθε τόσο κάτι ακούμε, μάλιστα υπήρχαν παλαιότερες αποφάσεις, αλλά νέα δεν υπάρχουν».

Οι κάτοικοι του νησιού περιμένουν δυο χρόνια να γίνει το θαύμα της αντικατάστασης, μέχρι τότε στα περιστατικά, που είναι συχνότατα,ελπίζουν να μη φύγει το παρμπρίζ, να μη ξεκολλήσει κάποια πόρτα και προς Θεού, να μη βρέχει, γιατί τότε το εσωτερικό του γεμίζει νερά και ανοίγουν ομπρέλες.

Δείτε τα βίντεο με το ασθενοφόρο που ανέβασε στο Facebook o χρήστης Νικήτας Καμπούρης:

Δημοφιλή