Επίσπευση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ζητά με επιστολή του προς το ΕΣΡ ο Νίκος Παππάς

Επίσπευση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ζητά με επιστολή του προς το ΕΣΡ ο Νίκος Παππάς
Kostis Ntantamis / SOOC

Επιστολή προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης απέστειλε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς. Στην επιστολή του ο κ. Παππάς ζητεί να οριστεί αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Επίσης, να συγκεκριμενοποιηθεί άμεσα ο χρόνος δημοσίευσης της προκήρυξης του διαγωνισμού, οι προθεσμίες υποβολής φακέλων των υποψηφίων και οι ενδεικτικές ημερομηνίες διενέργειας του διαγωνισμού και χορήγησης των αδειών.

Στην επιστολή του ο υπουργός ΨΗΠΤΕ επικαλείται την απόφαση του ΣτΕ η οποία κρίνει αντισυνταγματική την επ΄ αόριστον ανοχή του παράνομου καθεστώτος ίδρυσης και λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών.

Ο Νίκος Παππάς επισημαίνει ότι για τον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών και της τιμής εκκίνησής τους απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και καλεί την Αρχή να προβεί άμεσα στην επεξεργασία των ζητημάτων προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός.

Συγκεκριμένα ο υπουργός ΨΗΠΤΕ δηλώνει: « Η επίσπευση του διαγωνισμού κρίνεται επιτακτική προκειμένου αφενός να τερματιστεί άμεσα η μη σύννομη λειτουργία των τηλεοπτικών παρόχων περιεχομένου και αφετέρου να διασφαλιστούν έσοδα για το Δημόσιο κατά την τρέχουσα δύσκολη οικονομικά για τη χώρα συγκυρία».

Δημοφιλή