ΚΟΙΝΩΝΙΑ
31/01/2017 06:15 EET | Updated 31/01/2017 06:16 EET

Ο τραγικός θάνατος τοξικομανή σε φρεάτιο το Μεταξουργείο. Ήταν απρόθυμος να συνεργαστεί με τους διασώστες του

Eurokinissi

Απρόθυμος να συνεργαστεί με τους αστυνομικούς για να σώσει τη ζωή του ήταν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο τοξικομανής άνδρας που ανασύρθηκε νεκρός από φρεάτιο εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου στο Μεταξουργείο.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι ενδεχομένως βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, που σε συνδυασμό με την πρόθεσή του να διαφύγει της σύλληψης για ληστεία που είχε κάνει νωρίτερα, οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα.

Ένας ειδικός φρουρός που προσπάθησε να τον σώσει από το πλημμυρισμένο φρεάτιο, στο οποίο είχε πέσει, του έδωσε ένα μαδέρι για να πιαστεί. Αρχικά το έπιασε αλλά κατόπιν το άφησε. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί του πέταξαν ένα σχοινί με το ίδιο αποτέλεσμα. Ο ειδικός φρουρός δέθηκε και κατέβηκε ο ίδιος στο φρεάτιο για να τον πιάσει. Ο άνδρας, ωστόσο, και πάλι κράτησε αρνητική στάση με συνέπεια να πνιγεί.

Νωρίτερα το θύμα πνιγμού είχε πραγματοποιήσει ληστεία με θύμα έναν νεαρό στην περιοχή της Ομόνοιας. Συγκεκριμένα το απόγευμα της Κυριακής είχε ακινητοποιήσει με την απειλή σύριγγας έναν περαστικό στη συμβολή των οδών Ιάσωνος και Αγησιλάου. Του άρπαξε το κινητό τηλέφωνο και τράπηκε σε φυγή. Το θύμα της ληστείας μαζί με έναν αλλοδαπό καταδίωξαν τον δράστη και τον είδα να μπαίνει στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο «Απόλλων» στην οδό Δεληγιώργη 14στο Μεταξουργείο.

Το θύμα της ληστείας επικοινώνησε με την Αστυνομία και λίγο αργότερα αστυνομικοί έφθασαν στο οίκημα στο οποίο είχε μπει ο δράστης. Οι αστυνομικοί μπήκαν στο άδειο ξενοδοχείο και άκουσαν κάποιους θορύβους και τις φωνές ενός άνδρα που καλούσε σε βοήθεια. Λίγο αργότερα έφθασαν στο υπόγειο όπου ακούγονταν οι φωνές και διαπίστωσαν ότι ένας άνδρας είχε πέσει μέσα σε φρεάτιο-φωταγωγό που περιείχε ποσότητα νερού και λυμάτων ύψους πάνω από δύο μέτρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο δράστης αντιλαμβανόμενος την καταδίωξη από το θύμα και λίγο αργότερα την παρουσία αστυνομικών, επιχείρησε να διαφύγει ή να βρει καταφύγιο στο υπόγειο, δεν πρόσεξε και έπεσε μέσα στο φρεάτιο. Αρμόδιοι αξιωματικοί έλαβαν καταθέσεις από το θύμα της ληστείας, αστυνομικούς και αυτόπτες μάρτυρες, προκειμένου να εξακριβώσουν τις συνθήκες θανάτου του άτυχου άνδρα.