Στο χωριό Mathura της Ινδίας πλέκουν τεράστια πουλόβερ για να προστατεύσουν τους ελέφαντες από το κρύο

Καθώς η βόρεια Ινδία αρχίζει να βυθίζεται στο κρύο και οι θερμοκρασίες πέφτουν αισθητά, το προσωπικό της οργάνωσης Wildlife SOS στο χωριό Mathura πλέκει τεράστια πουλόβερ για να κρατήσει ζεστούς και ασφαλείς τους ελέφαντες που βρίσκονται υπό την προστασία του. Αν και δεν είναι εύκολο να πλέξεις πουλόβερ για ελέφαντες, οι εθελοντές της οργάνωσης και μερικοί κάτοικοι αφιερώνουν σχεδόν 4 εβδομάδες για να φτιάξουν αυτά τα πουλόβερ που θα κρατήσουν ζεστά τα παχύδερμα.

Η οργάνωση Wildlife SOS Elephant Conservation and Care Center αυτή την στιγμή φιλοξενεί 20 ελέφαντες τους οποίους έχει σώσει από κακοποίηση και είναι τυφλοί και με εύθραυστη υγεία, καθώς και τρεις θηλυκούς ελέφαντες που βρίσκονταν για δεκαετίες σε καθεστώς παράνομης αιχμαλωσίας, είχαν υποστεί βασανιστήρια και τους εκμεταλλεύονταν προκειμένου να βγάλουν χρήματα εις βάρος τους.

Σήμερα, οι ελέφαντες αυτοί, έπειτα από την διάσωσή τους, προσπαθούν να προσαρμοστούν στην ελευθερία και να ζήσουν με την αξιοπρέπεια που τους αρμόζει, τρώγοντας καλά, κάνοντας συχνά μπάνιο και έχοντας γιατρούς και εθελοντές κοντά τους που τους φροντίζουν.

«Είναι σημαντικό να προστατεύσουμε τους ελέφαντες από το τσουχτερό κρύο κατά την διάρκεια αυτού του δυνατού χειμώνα, καθώς είναι αδύναμη και ευάλωτοι αφού έχουν υποφέρει από κακοποίηση που τους καθιστά δεκτικούς σε παθήσεις όπως είναι η πνευμονία. Το κρύο επίσης δεν κάνει καλό στα αρθριτικά του, ένα συχνό θέμα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ελέφαντες που έχουμε σώσε.», ανέφερε ο συνιδρυτής και CEO του Wildlife SOS, Kartick Satyanarayan.