Φτωχές οικογένειες στην Ινδία νοικιάζουν τις κόρες τους σε τουρίστες για χρηματικά ανταλλάγματα

Φτωχές οικογένειες στην Ινδία νοικιάζουν τις κόρες τους σε τουρίστες για χρηματικά ανταλλάγματα
Getty Images/iStockphoto

Στις φτωχικές γειτονιές της Ινδίας, ξένοι άνδρες αναζητούν νεαρά κορίτσια προς ενοικίαση. Με αντάλλαγμα μερικά χρήματα, κρατούν τα κορίτσια φτωχών οικογενειών κλειδωμένα για μήνες σε δωμάτια, όπου τα βιάζουν. Για να καλυφθούν από τον ισλαμικό νόμο, ένας ιερέας υπογράφει ένα πιστοποιητικό γάμου, αλλά και ένα πιστοποιητικό διαζυγίου για όταν οι άνδρες βαρεθούν να χρησιμοποιούν τα θύματά τους. Βαφτίζουν την εκπόρνευση των παιδιών σε «γάμο» και συνεχίζουν τις ζωές τους στις χώρες τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, οργανωμένα κυκλώματα εξαναγκαστικών, ψεύτικων γάμων υπάρχουν παντού στην Ινδία. Τα μέλη τους αναζητούν οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και στην συνέχεια προσπαθούν να προσεγγίσουν τους γονείς. Εάν στην οικογένεια υπάρχουν μικρά κορίτσια, τότε τους πείθουν να τα «παντρέψουν» με πλούσιους ξένους που βρίσκονται στην Ινδία για λίγες μόνο εβδομάδες ή μήνες.

Μόνο που τους «γάμους» τελούν ιερείς που υπογράφουν έγγραφα που δεν έχουν καμία νομική ισχύ. Οι ιερείς ετοιμάζουν μάλιστα και ένα πιστοποιητικό διαζυγίου, για όταν οι γαμπροί -ή καλύτερα οι πελάτες- θελήσουν να επιστρέψουν στην χώρα και τις οικογένειές τους. Τα κορίτσια ενοικιάζονται συνήθως σε ηλικιωμένους άνδρες, οι οποίοι τα βιάζουν σε καθημερινή βάση. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτά κλειδώνονται σε κάποιο δωμάτιο και δεν έχουν επαφή με τον έξω κόσμο για εβδομάδες ή και μήνες.

Το CNN συνομίλησε με την 19χρονη πλέον Muneera Begum, η οποία εξαναγκάστηκε σε «γάμο» με έναν 70χρονο άνδρα από το Ομάν στην ηλικία των 12. Επί δύο μήνες η ίδια βρισκόταν κλειδωμένη σε ένα μικρό δωμάτιο στην Χαϊντεραμπάντ. Την πρώτη νύχτα του γάμου την περιγράφει ως «βασανιστήριο».

«Δεν είχα (σεξουαλική) παιδεία και δεν ήξερα τι συνέβαινε. Είχα μια παιδικότητα ακόμα. Κάθε φορά που εκείνος έπρεπε να πάει σε κάποια δουλειά, με κλείδωνε μέσα και όταν γύριζε το βασανιστήριο άρχιζε και πάλι», δήλωσε.

Η Muneera πλέον έχει την στήριξη της «Shaheen», μιας ΜΚΟ που μάχεται κατά των εξαναγκαστικών γάμων. Η ίδια μεγαλώνει την κόρη της, την οποία απέκτησε με τον βιαστή της και εξηγεί ότι ο χωρισμός επήλθε μόλις εκείνη έμεινε έγκυος. Το ψυχικό τραύμα της όλης εμπειρίας ήταν όμως τόσο μεγάλο που η ίδια προσπάθησε πολλές φορές να αυτοκτονήσει μετά την απελευθέρωσή της.

Με την βοήθεια της Shaheen, ο μεσάζοντας που την παρέδωσε στον βιαστή της βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρχών. Όμως τα κυκλώματα στην Ινδία είναι αμέτρητα, όπως και τα θύματα. Η Muneera υπόσχεται ότι θα δώσει μάχη να μην βιώσει άλλο κορίτσι αυτά που έζησε.

«Όνειρό μου είναι κάθε κορίτσι να είναι ευτυχισμένο και να απολαμβάνει την ζωή του, να νιώθει ελεύθερο».

Δημοφιλή