Κυρίτσης: «Να υπάρξει σχέδιο για το ενδεχόμενο διάλυσης του ευρώ»

Κυρίτσης: «Να υπάρξει σχέδιο για το ενδεχόμενο διάλυσης του ευρώ»
SOOC

Μετά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Ξυδάκη και ο βουλευτής, Γιώργος Κυρίτσης, συζητά το ενδεχόμενο να μην έχουμε ως νόμισμα το ευρώ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε την ανάγκη σχεδίου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων μιας ενδεχόμενης διάλυσης της Ευρωζώνης, στον απόηχο της εκλογής Τραμπ.

Ο κ. Κυρίτσης, επικαλούμενος τις δηλώσεις του νέου πρέσβη των ΗΠΑ στην ΕΕ ότι «το ευρώ θα μπορούσε να καταρρεύσει εντός των επόμενων 18 μηνών» και ότι «θα σόρταρε στο ευρώ», σημείωσε ότι η ΤτΕ οφείλει να έχει σχέδιο για το ενδεχόμενο διάλυσης της Ευρωζώνης.

«Θα πρέπει να υπάρχει σχέδιο… θέλω να ελπίζω ότι η ΤτΕ έχει σχέδιο, θα ήταν ασύγγνωστη αμέλεια αν δεν έχει» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να εξετάζουμε όλα τα σενάρια για το τι πρόκειται να γίνει στην Ευρώπη», συμπλήρωσε.

Μακάρι να καταλάβει η ευρωπαϊκή ηγεσία ότι δεν πρέπει να εξαρτάται από τους γερμανούς συνταξιούχους, παρατήρησε ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Μάλτας.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο Grexit, ο βουλευτής τόνισε ότι «το να βγεις από το ένα νόμισμα είναι πιο σύνθετο θέμα, είναι και πολιτικό θέμα, και αν βγεις πρέπει να ξέρεις αν διαμορφώνεται άλλο σύστημα ασφαλείας».

Δημοφιλή