Για επικίνδυνη κόντρα Τσακαλώτου με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κάνει λόγο η ΝΔ

Για επικίνδυνη κόντρα Τσακαλώτου με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κάνει λόγο η ΝΔ
Eurokinissi

Διαστάσεις προσωπικής «βεντέτας» ανάμεσα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία βλέπει η ΝΔ, πίσω απο το πρωτοφανές περιστατικό στην ολομέλεια της Βουλής και την δημόσια φραστική αντιπαράθεση που είχε ο υπουργός Οικονομικών με τον Νικο Βούτση.

Από την οδό Πειραιώς εκτιμούσαν ότι η διάσταση απόψεων του Υπουργού Οικονομικών με τον ίδιο τον πρωθυπουργό έγινε ακόμα πιο αντιληπτή και από το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε επιμελώς να υπερασπιστεί στην Ολομέλεια τον κ. Τσακαλώτο σχετικά με το επίμαχο ζήτημα του ποσοστού των δεσμεύσεων του ελληνικού προγράμματος που έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση και το δημοσίευμα του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο έχει υλοποιηθεί μόλις το 1/3 εξ αυτών.

Συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ για να ενισχύσουν την εκτίμηση τους για το ρήγμα στις σχέσεις των δυο ανδρών, σημείωναν ότι ουσιαστικά «τον ανάγκασαν να σιωπήσει, αφού ο Πρόεδρος της Βουλής του έδωσε το λόγο μετά και εκείνος αρνήθηκε να τον πάρει».

Αυτό φάνηκε όταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όρθιος και εμφανώς εκνευρισμένος απο τα ορεινά της Ολομέλειας, ζητούσε επίμονα το λόγο και ο πρόεδρος της Βουλής δεν τον άφησε. Αλλά και όταν του δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσει, εκείνος μετά αρνήθηκε να απαντήσει στην επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την «ομολογία» του όπως είπε ότι το 1/3 των δεσμεύσεων του προγράμματος δεν έχει υλοποιηθεί από την Αθήνα.

Οι επιτελείς της ΝΔ εξέφραζαν μάλιστα την ανησυχία τους σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή η κρίση Κορύφης στο εσωτερικό της κυβέρνησης στην πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, σημειώνοντας μάλιστα με νόημα: «σε τι διαπραγμάτευση πηγαίνει μια κυβέρνηση ότταν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών;».

Μάλιστα, τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για «απίστευτο το αυτογκόλ που έβαλε το κυβερνητικό στρατόπεδο, αποδεικνύοντας ότι όσα είπε η ΝΔ για την διαπραγμάτευση είναι αληθή, την ίδια ώρα που ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωνε ότι το 80% των θεμάτων της διαπραγμάτευσης έχουν κλείσει το non paper του Μαξίμου επιβεβαίωνε ότι έχει κλείσει μόνο το 35%».

Δημοφιλή