Νέο «χαστούκι» στον Τραμπ. Απορρίφθηκε η προσφυγή του. Αντισυνταγματικό το αντιμεταναστευτικό διάταγμα

Νέο «χαστούκι» στον Τραμπ. Απορρίφθηκε η προσφυγή του. Αντισυνταγματικό το αντιμεταναστευτικό διάταγμα
Shutterstock / a katz

Απορρίφθηκε η προσφυγή που κατέθεσε αργά το βράδυ του Σαββάτου το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να επανέλθει άμεσα σε ισχύ το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες από επτά χώρες με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό και απαγορεύει προσωρινά την είσοδο προσφύγων.

Το αίτημα για άμεση επαναφορά τις ισχύος του διατάγματος εν αναμονή της πλήρους εξέτασής της έφεσης κατά της αναστολής της ισχύος του απορρίπτεται, αναφέρεται στην απόφαση του εφετείου.

Ωστόσο το δικαστήριο έδωσε προθεσμία μέχρι αύριο Δευτέρα έτσι ώστε ο Λευκός Οίκος και οι Πολιτείες που αντιτίθενται στο διάταγμα να παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε ενέργειες για να ανατρέψει την απόφαση, που έλαβε την Παρασκευή ομοσπονδιακός δικαστής ο οποίος ήρε την ταξιδιωτική απαγόρευση, και προειδοποίησε πως η απόφαση αυτή προκαλεί άμεση βλάβη στο δημόσιο, εμποδίζει την εφαρμογή μιας εκτελεστικής διαταγής και αμφισβητεί την κρίση του προέδρου όσον αφορά την εθνική ασφάλεια.

Η απόφαση της Παρασκευής έκανε τον Τραμπ να καταγγείλει τον «αποκαλούμενο» δικαστή σε μια σειρά μηνυμάτων του στο Twitter.

«Θα κερδίσουμε. Για το καλό της χώρας θα κερδίσουμε», δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε δημοσιογράφους.

Δημοφιλή