Χαλάει ο καιρός

Χαλάει ο καιρός
Eurokinissi

Βαθμιαία μεταβολή του καιρού, αρχικά από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις θα σημειωθεί από το απόγευμα της Δευτέρας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα ανατολικά, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής χώρας. Επιπλέον χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι και οι ισχυροί άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, που στα πελάγη θα είναι εντάσεως 6 με 7 Μποφόρ και τοπικά θα φτάνουν και τα 8 Μποφόρ.

Ειδικότερα τα φαινόμενα σήμερα Δευτέρα θα επηρεάσουν το Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο και πιθανόν το βράδυ τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση από τα δυτικά.

Για την Αττική, οι αραιές νεφώσεις της ημέρας από το βράδυ θα πυκνώσουν και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα στα δυτικά. Οι άνεμοι σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάσουν και τα 7 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο ίδιος καιρός αναμένεται να επικρατήσει και την Τρίτη, όμως την Τετάρτη από τις μεσηβρινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ωστόσο οι εκτιμήσεις των μετεωρολόγων αναφέρουν επιδείνωση του καιρού από την Παρασκευή και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με πτώση της θερμοκρασίας.

Η άνοιξη αργεί ακόμη.

Δημοφιλή