ΔΙΕΘΝΕΣ
07/02/2017 07:41 EET | Updated 07/02/2017 07:41 EET

Ιράν: Κανένας εχθρός δεν μπορεί να μας παραλύσει. Ο Τραμπ αποκάλυψε το αληθινό πρόσωπο της Αμερικής

Anadolu Agency via Getty Images
TEHRAN, IRAN - SEPTEMBER 18 : Iranian supreme leader Ayatollah Ali Khamenei delivers a speech during Islamic Revolution Guards Corps (IRGC) meeting in Tehran, Iran on September 18, 2016. (Photo by Pool / Press Office of Iranian Supreme Leader/Anadolu Agency/Getty Images)

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ απέρριψε την προειδοποίηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προς την Τεχεράνη να σταματήσει τις πυραυλικές δοκιμές και κάλεσε τους Ιρανούς να απαντήσουν στις "απειλές" του αμερικανού ηγέτη την Παρασκευή, ημέρα της επετείου από την Ιρανική Επανάσταση του 1979.

"Κανένας εχθρός δεν μπορεί να παραλύσει το ιρανικό έθνος", δήλωσε ο Χαμενεϊ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, σε συνάντηση που είχε με στρατιωτικούς διοικητές στην Τεχεράνη.

"Ο Τραμπ λέει 'πρέπει να με φοβάστε'. Όχι! Ο ιρανικός λαός θα απαντήσει στα λόγια του στις 10 Φεβρουαρίου (επέτειο της Επανάστασης) και θα δείξει την στάση του απέναντι σε τέτοιες απειλές".

Στην πρώτη του ομιλία μετά την ορκωμοσία του Τραμπ, ο Χαμενεϊ είπε ότι ο Τραμπ έχει δείξει το "πραγματικό πρόσωπο" της Αμερικής αποδεικνύοντας ότι είναι βάσιμες οι κατηγορίες που αποδίδει η Τεχεράνη στην Ουάσινγκτον για κυβερνητική διαφθορά.

"Του είμαστε ευγνώμονες επειδή έκανε εύκολη τη ζωή μας καθώς έδειξε το αληθινό πρόσωπο της Αμερικής. Στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας και μετά επιβεβαίωσε αυτό που εμείς υποστηρίζουμε επί 30 χρόνια και πλέον για την πολιτική, οικονομική, ηθική και κοινωνική διαφθορά στο αμερικανικό κυβερνών σύστημα", πρόσθεσε ο ίδιος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)