Η βασίλισσα Ελισάβετ γιόρτασε τα 65 χρόνια στον θρόνο, φορώντας τα ζαφείρια που αρμόζουν στην περίσταση

Η βασίλισσα Ελισάβετ γιόρτασε τα 65 χρόνια στον θρόνο, φορώντας τα ζαφείρια που αρμόζουν στην περίσταση
cheekylorns via Getty Images

Η βασίλισσα Ελισάβετ γιόρτασε το ζαφειρένιο Ιωβηλαίο, σημειώνοντας 65 χρόνια στον βρετανικό θρόνο. Πρόκειται για τον μονάρχη με τα περισσότερα χρόνια σε θρόνο και, επίσης, είναι η πρώτη που καταφέρνει να γιορτάσει 65 χρόνια βασιλείας.

Για να γιορτάσει αυτή την μοναδική στιγμή, η βασιλική βρετανική οικογένεια ανάρτησε στο διαδίκτυο μία παλιά φωτογραφία της Ελισάβετ από το 2014, στην οποία η βασίλισσα φοράει ένα σετ από κοσμήματα με ζαφείρια (καταλάβαμε όλοι τον συμβολισμό), το οποίο της το είχε κάνει δώρο ο πατέρας της την ημέρα του γάμου της το 1947.

Όπως αναφέρει το BBC, o βρετανικός στρατός τίμησε την 90χρονη βασίλισσα με 41 κανονιές στο παλάτι, ενώ το ίδιο έγινε και σε άλλες βρετανικές πόλεις.

Δεν είναι ασυνήθιστο για την βασίλισσα να επιλέγει να γιορτάσει με διακριτικό τρόπο. Σύμφωνα με τον βασιλικό ιστορικό και βιογράφο Robert Lacey «Είμαι σίγουρος ότι θα προτιμούσε οι άνθρωποι να αναρωτιούνται γιατί δεν το γιορτάζει, παρά να λένε “α, να μία ακόμα βασιλική επέτειος”. Πάντα προτιμά να μην ρισκάρει και αυτό είναι μία καλή σκέψη», είχε πει σε συνέντευξή του στο περιοδικό People.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.