ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/02/2017 06:27 EET | Updated 07/02/2017 06:27 EET

«Στερεύει» το Ποτάμι: Πώς έφτασε στους έξι βουλευτές

Sooc

Στους έξι βουλευτές βρίσκεται πλέον το Ποτάμι, μετά την ανεξαρτητοποίηση του Κωνσταντίνου Μπαργιώτα, βουλευτή Λάρισας, το πρωί της Τρίτης.

Η ανεξαρτητοποίηση του κ. Μπαργιώτα - που, εξηγώντας, τους λόγους της κίνησής του σε επιστολή του προς τον επικεφαλής του κόμματος, Σταύρο Θεοδωράκη, έκανε λόγο για «φθίνουσα πορεία» και έλλειψη πολιτικού στίγματος και στρατηγικής, εκφράζοντας την άποψη πως το Ποτάμι «μπορούσε και δεν τόλμησε» - είναι η πιο πρόσφατη από μια σειρά απωλειών για την ΚΟ του κόμματος, που είχε 11 βουλευτές στο κοινοβούλιο μετά τις τελευταίες εκλογές.

Ο βουλευτής Β' Αθηνών, Χάρης Θεοχάρης, είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του με επιστολή του στον επικεφαλής του κόμματος, Σταύρο Θεοδωράκη, τον Απρίλιο του 2016. Ο κ. Θεοχάρης παραμένει ανεξάρτητος βουλευτής. Προηγουμένως είχε παραιτηθεί από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ενώ είχε θέσει επίσης εμμέσως ζήτημα ηγεσίας. Στην επιστολή του στον Σταύρο Θεοδωράκη, όπου ανακοίνωνε την ανεξαρτητοποίησή του έκανε λόγο για έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης, έλλειψη θάρρους να τα βάλουμε με τις παθογένειες, στρογγύλεμα απόψεων, πάνω απ´όλα όμως διγλωσσία».

O βουλευτής Αχαΐας, Ιάσων Φωτήλαςβρέθηκε εκτός της ΚΟ τον Οκτώβριο, μετά από αντιπαράθεση που ξέσπασε στο κόμμα κατόπιν δηλώσεών του πως το Ποτάμι δεν μπορεί να πια μόνο του και ότι πρέπει να συνεργαστεί με τη ΝΔ. Ακολούθως, ο κ. Φωτήλας προσχώρησε στη ΝΔ.

H βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Μάρκου, ανεξαρτητοποιήθηκε στα τέλη του Νοεμβρίου, δηλώνοντας πως ασφυκτιούσε μέσα στο κόμμα και εκφράζοντας τη διαφωνίας της με την αυτόνομη πολιτική πορεία του Ποταμιού. Η κ. Μάρκου παραμένει ανεξάρτητη. Σημειώνεται πως, με αφορμή την ανεξαρτητοποίησή της, ο κ. Θεοδωράκης είχε δηλώσει πως «χρεώνομαι προσωπικά την ένταξη στα ψηφοδέλτια προσώπων που το μόνο που τελικά τους νοιάζει είναι η καρέκλα και ο μισθός».

Ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στις 13 Ιανουαρίου 2017. Ο κ. Αχμέτ πέρασε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Σε επιστολή του ανέφερε πως «το Ποτάμι κινδυνεύει να υποστεί πολιτική συρρίκνωση, επιμένοντας σε έναν ιδιότυπο πολιτικό απομονωτισμό».

Η ΚΟ του Ποταμιού αποτελείται πλέον από τους Σταύρο Θεοδωράκη, Σπύρο Λυκούδη, Σπύρο Δανέλλη, Γιώργο Αμυρά, Γρηγόρη Ψαριανό, Γιώργο Μαυρωτά.