Ντάισελμπλουμ: Σε καλύτερη κατάσταση η Ελλάδα από ό,τι νομίζει το ΔΝΤ

Ντάισελμπλουμ: Σε καλύτερη κατάσταση η Ελλάδα από ό,τι νομίζει το ΔΝΤ
SOOC

Στον απόηχο της συνεδρίασης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, με δηλώσεις του εκφράζει τη θέση ότι η Ελλάδα τα πηγαίνει καλύτερα από ό,τι εκτιμά το Ταμείο το οποίο στη συνεδρίασή τη Δευτέρα στην Ουάσιγκτον έμεινε αμετακίνητο στις θέσεις του για «μη βιώσιμο» χρέος και την ανάγκη λήψης μέτρων από τώρα για μετά το 2018.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ εξήγησε ότι οι εκτιμήσεις της έκθεσης του Ταμείου είναι ξεπερασμένες αφού δεν έχει συνυπολογιστεί η πρόσφατη ανάπτυξη στη χώρα.

Ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης δηλώνοντας απολύτως έκπληκτος για τη «σκληρότητα» των προτάσεων της έκθεσης του Ταμείου επισημαίνει ότι και το Ταμείο εξακολουθεί να συμφωνεί σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις επιπλέον της ελάφρυνσης.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ σχολιάζοντας τις θέσεις του Ταμείου για το χρέος αναφέρει ότι «θα μπορούσαμε να να προχωρήσουμε σε περισσότερη ελάφρυνση εφόσον η χώρα παραμείνει σε εποικοδομητική τροχιά.

Πηγές Ευρωζώνης: Υπάρχει διάσταση απόψεων με ΔΝΤ περισσότερο από ποτέ

Παράγοντες της ευρωζώνης κατέστησαν σήμερα περισσότερο παρά ποτέ σαφές ότι υπάρχει διάσταση απόψεων με το ΔΝΤ σε ό,τι αφορά το θέμα της Ελλάδας.

Όπως επισημαίνουν καλά πληροφορημένοι κύκλοι της ευρωζώνης, οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία είναι εξαιρετικά απαισιόδοξες και δεν λαμβάνουν υπόψη τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Οι ίδιοι κύκλοι, ωστόσο, δηλώνουν ότι είναι διατεθειμένοι να κάνουν κάποιες κινήσεις καλής θέλησης όσον αφορά το ελληνικό χρέος, υπό τον απαράβατο όρο ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Τέλος, πηγές της ευρωζώνης βεβαιώνουν ότι εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαρκείς επαφές με την ελληνική πλευρά ούτως ώστε να μπορέσουν να φτάσουν, το ταχύτερο δυνατό, σε μία λύση που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές.

Δημοφιλή