Δεκάδες γυμνόστηθες γυναίκες στους δρόμους της Αργεντινής για την ισότητα στην γύμνια

Δεκάδες γυμνόστηθες γυναίκες στους δρόμους της Αργεντινής

Δεκάδες γυναίκες στην Αργεντινή βγήκαν γυμνόστηθες στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά της απαγόρευσης των ακάλυπτων μαστών στις δημόσιες παραλίες.

Η διαμαρτυρία είχε ως αφορμή ένα περιστατικό κατά το οποίο ζητήθηκε από έναν αριθμό γυναικών να αποχωρήσουν από παραλία του Μπουένος Άιρες, επειδή δεν είχαν καλυμμένα τα στήθη τους, όσο έκαναν ηλιοθεραπεία. Αστυνομικοί είχαν κληθεί στο σημείο και, επικαλούμενοι έναν νόμο περί «προσβολής της δημοσίας αιδούς», τους ζήτησαν να αποχωρήσουν από το σημείο.

«Τα μόνα στήθη που τους ενοχλούν είναι αυτά που δεν είναι προς πώληση», ήταν το σύνθημα των δεκάδων γυναικών που συγκεντρώθηκαν στο Μπουένος Άιρες. Στο σημείο συγκεντρώθηκαν και πολλοί άνδρες που τους φώναζαν «φύγετε από εδώ».

Η ισότητα των φύλων είναι ένα θέμα που απασχολεί σε μεγάλο βαθμό την Αργεντινή τα τελευταία χρόνια, με τις γυναίκες να διεκδικούν δυναμικά τα δικαιώματά τους. Πέρυσι, δεκάδες χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους φωνάζοντας «Όχι Μία Λιγότερη», μετά από τον βιασμό και την δολοφονία μιας 16χρονης.

Δημοφιλή