Νέα εκτίμηση Μάλοχ: Η Ελλάδα θα αποχωρήσει μόνη της από την ευρωζώνη

Νέα εκτίμηση Μάλοχ: Η Ελλάδα θα αποχωρήσει μόνη της από την ευρωζώνη
Youtube

Η Ελλάδα θα βγει εκούσια από την ευρωζώνη, εκτιμά ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Τεντ Μάλοχ.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ιστορίες» και τον Αλέξη Παπαχελά, ο Μάλοχ, όχι μόνο εκτίμησε ότι η χώρα μας θα επανεξετάσει το Grexit, αλλά πρόσθεσε και ότι υπάρχουν «εύλογα ερωτήματα» για το «εάν θα πρέπει να υπάρχει» πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα αλλά και για το ποιος θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για την χρηματοδότησή του. Ακόμα, εξέφρασε την επιθυμία του να γνωρίσει τον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Αυτή τη φορά, πρέπει να πω, είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες η Ελλάδα να εγκαταλείψει μόνη της το ευρώ. (...)», είπε.

Υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή, ο ίδιος είχε εκφράσει στο Bloomberg την πεποίθηση ότι η χώρα μας θα πρέπει να αποχωρήσει από την ευρωζώνη: «Δεν θέλω να μιλήσω εξ ονόματος των Ελλήνων, αλλά πιστεύω πως από την οπτική γωνία ενός οικονομολόγου, υπάρχουν ισχυροί λόγοι για να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ». Νωρίτερα αυτό τον χρόνο, ο ίδιος είχε μάλιστα ποντάρει στην κατάρρευση του ευρωπαϊκού νομίσματος.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος δήλωσε στην Σία Κοσιώνη: «Δεν είναι αποδεκτό να έχουμε έναν πρέσβη που μας εναντιώνεται. Διασώσαμε πέντε χώρες και επιδεικνύουν σταθερότητα… ακόμη και η Ελλάδα έχει σταθερές προοπτικές. Μπορούμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Δεν χρειαζόμαστε τους Αμερικανούς γι’ αυτό».

Εκτός από το Grexit, ο κ. Μάλοχ αναφέρθηκε και στον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, λέγοντας πως θα το κατευθύνει προς μια κατεύθυνση που θα περιλαμβάνει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Δημοφιλή