ΔΙΕΘΝΕΣ
08/02/2017 03:51 EET | Updated 08/02/2017 03:52 EET

«Ο Πούτιν προελαύνει στην Κορέα!»: Γκάφα μέλους του Κογκρέσου που μιλούσε κατά του Τραμπ

Aaron P. Bernstein via Getty Images
WASHINGTON, DC - JANUARY 31: Rep. Maxine Waters (D-CA) speaks at a press conference on Capitol Hill January 31, 2017 in Washington, DC. Waters called for investigation into Trump administration ties to Russia. (Photo by Aaron P. Bernstein/Getty Images)

Την Κριμαία με την Κορέα μπέρδεψε η Μαξίν Γουότερς, μέλος του Κογκρέσου στις ΗΠΑ, η οποία εξέφρασε την άποψη πως η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Η Γουότερς, μέλος των Δημοκρατικών, δήλωσε πως είναι οι ίδιες οι πράξεις του Τραμπ που τον οδηγούν σε αυτό το αποτέλεσμα. Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα είχε γράψει στο Twitter πως η μεγαλύτερη επιθυμία της ήταν να οδηγήσει τον Τραμπ στην απαγγελία κατηγοριών.

Η Γουότερς εξέφρασε προβληματισμούς σχετικά με το διάταγμα Τραμπ για την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ σε πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών, για «τον τρόπο που μιλάει για τους μουσουλμάνους» και τη φιλική, όπως τη χαρακτήρισε, σχέση του με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν. Σε αυτό το σημείο ωστόσο, έκανε μια γκάφα η οποία είχε αποτέλεσμα θύελλα από σαρκαστικά σχόλια σε βάρος της στο Ίντερνετ, καθώς, όπως είπε, ο Τραμπ «αγκαλιάζει τον Πούτιν, ενώ ο Πούτιν συνεχίζει να προελαύνει στην Κορέα», μπερδεύοντας την Κορέα με την Κριμαία.

Αργότερα, η ίδια παραδέχτηκε το λάθος της στο Twitter.

Επικρίσεις προκάλεσε επίσης το ότι σε κάποια άλλη φάση της αναφοράς της στον Πούτιν φάνηκε να δυσκολεύεται να θυμηθεί το όνομα του Χαλεπιού.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε τα σχόλια της Γουότερς ένα παράδειγμα «ακραίας ρητορικής. Σημειώνεται πως η Νάνσι Πελόζι, επικεφαλής της μειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, κράτησε αποστάσεις στην ίδια συνέντευξη Τύπου, λέγοντας πως θα τεθεί θέμα απαγγελίας κατηγοριών «αν και εφόσον» ο Τραμπ παραβιάσει τον νόμο. Όπως είπε, αυτά που δήλωσε η Γουότερς είναι λόγοι για δυσαρέσκεια και ανησυχία στο κοινό σχετικά με τις επιδόσεις του προέδρου, «ο οποίος έχει ενεργήσει με τρόπο στρατηγικά ασυνάρτητο, που είναι ανίκανος και απρόσεκτος. Και αυτό δεν είναι λόγος για απαγγελία κατηγοριών».