ΔΙΕΘΝΕΣ
08/02/2017 13:24 EET | Updated 08/02/2017 13:24 EET

Προγράμματα θεραπείας αντί φυλάκισης για τα εξαρτημένα άτομα, προκρίνει ο Τραμπ

SAUL LOEB via Getty Images
US President Donald Trump speaks at the Major Cities Chiefs Association and Major County Sheriff's Association Winter Meeting in Washington, DC, February 8, 2017.US President Donald Trump on Wednesday lashed out at federal judges, calling them 'so political' as an appeals court mulls whether to reinstate his controversial travel ban on refugees and nationals from seven mainly Muslim nations.'I think our security is at risk today,' Trump told a meeting of sheriffs from around the nation, as he de

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα εφαρμόσει θεραπευτικά προγράμματα ως εναλλακτική λύση στη φυλάκιση εξαρτημένων ανθρώπων.

"Θα εργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε την κρίση της ψυχικής υγείας. Η φυλακή δεν θα έπρεπε να είναι υποκατάστατο της θεραπείας. Θα αγωνιστούμε για να αυξήσουμε την πρόσβαση σε σωτήριες θεραπείες, για να καταπολεμήσουμε την εξάρτηση από τα ναρκωτικά που ταλαιπωρεί το έθνος μας" είπε μιλώντας στο συνέδριο της Ένωσης Αστυνομικών Διευθυντών Μεγάλων Πόλεων.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με μια κρίση εξαρτήσεων άνευ προηγουμένου. Πρόσθεσε ότι αξιωματούχοι των υπηρεσιών επιβολής του νόμου του ανέφεραν ότι το 75-80% της εγκληματικότητας οφείλεται στα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με μια έρευνα της Υπηρεσίας Κατάχρησης Ουσιών και Ψυχικής Υγείας του 2014 περισσότεροι από 23,5 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι εξαρτημένοι από το αλκοόλ ή από τα ναρκωτικά αλλά μόλις το 11% από αυτούς λαμβάνουν θεραπεία για να απεξαρτηθούν.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)