Πώς ένας «μυθομανής» πολιτικός αναλυτής προκάλεσε αναστάτωση στην Ελλάδα και την ευρωζώνη

Πώς ένας «μυθομανής» πολιτικός αναλυτής προκάλεσε αναστάτωση στην Ελλάδα και την ευρωζώνη
Youtube

Τις προηγούμενες ημέρες, ένα από τα πρόσωπα που απασχόλησαν την χώρα μας είναι ο Τεντ Μάλοχ, ο αυτοαποκαλούμενος υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο πολιτικός επιστήμονας υποστηρίζει ότι έχει επιλεγεί από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και εκτιμά ότι η Ελλάδα θα βγει εκούσια από την Ελλάδα. Σύμφωνα όμως με τους Financial Times, ο Μάλοχ τείνει να παρουσιάζει... ψευδή στοιχεία.

Η διαπίστωση προέκυψε μετά την εξέταση της ίδιας της αυτοβιογραφίας του Μάλοχ, η οποία βρίθει αναληθών και μη αποδείξιμων στοιχείων. Για παράδειγμα, ο πολιτικός αναλυτής αναφέρει ότι ανακηρύχθηκε ιππότης από την ίδια την Βασίλισσα Ελισάβετ και πως η Μάργκαρετ Θάτσερ τον είχε επαινέσει. Σε άλλο σημείο, ο ίδιος υποστηρίζει ότι το ντοκιμαντέρ του με τίτλο «Doing Virtuous Business» ήταν υποψήφιο για Emmy, κάτι που διέψευσε η ίδια η επιτροπή των βραβείων. Ανακρίβειες υπάρχουν παντού στην βιογραφία, μέχρι και για το έτος από το οποίο αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο.

Το βιβλίο έχει τίτλο «Davos, Aspen & Yale» και δίνει έμφαση στα κατορθώματα του Μάλοχ στο πέρασμα του χρόνου. Μόνο που, όπως αποδείχτηκε, πολλά από αυτά δεν συνέβησαν ποτέ ή παρουσιάζονται λίγο «παραφουσκωμένα». Αυτό εγείρει ερωτήματα για το κατά πόσο μπορεί κανείς να βασιστεί στα λεγόμενα του αναλυτή, δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα έχει απασχολήσει τόσο τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, όσο και των υπολοίπων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι ο Λευκός Οίκος δεν έχει επαληθεύσει μέχρι στιγμής την υποψηφιότητα του Μάλοχ. Ωστόσο, ο ίδιος παρουσιάζεται ως αυθεντία και την Κυριακή εξέφρασε στο Bloomberg την πεποίθηση ότι «υπάρχουν ισχυροί λόγοι για να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ». Στις αρχές του χρόνου, ο ίδιους είχε ποντάρει στην κατάρρευση του ευρώ, προκαλώντας ανησυχία στην ευρωζώνη, ενώ, πρόσφατα, εμφανίστηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ λέγοντας πως η χώρα μας θα προχωρήσει εκούσια με το Grexit.

«Αυτή τη φορά, πρέπει να πω, είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες η Ελλάδα να εγκαταλείψει μόνη της το ευρώ, είχε πει.

Δημοφιλή