ΔΙΕΘΝΕΣ
09/02/2017 12:29 EET

Τραγικός επίλογος για φοιτήτρια που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ποταμού ενώ έβγαζε selfie

Mike Hutchings / Reuters
Visitors on a jet boat take in the sights of Taupo's Huka Falls on the Waikato river September 28, 2011. Taupo, known for it's natural scenic beauty and outdoor activities, is one of many New Zealand towns hoping for an economic boost from the 2011 Rugby World Cup. REUTERS/Mike Hutchings (NEW ZEALAND - Tags: TRAVEL SOCIETY)

Τραγικό θάνατο βρήκε μία φοιτήτρια που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ενός ποταμού, ενώ λίγο νωρίτερα πόζαρε με τις φίλες της για μία selfie.

Πρόκειται για τη Νεοζηλανδή Ρέιτσελ Λουίζ Ντε Τζονγκ, η οποία ενώ προσπαθούσε να βγάλει φωτογραφίες παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Waikato, στη Νέα Ζηλανδία.

Οι τέσσερις κοπέλες φέρεται πως προσπαθούσαν να βγάλουν selfies αγνοώντας τις προειδοποιητικές σειρήνες που ειδοποιούσαν τους επισκέπτες ότι θα ανοίξει το φράγμα του ποταμού.

Οι δύο κοπέλες κατάφεραν έγκαιρα να πιαστούν από ένα βράχο που βρισκόταν στο σημείο, αλλά η 21χρονη Ντε Τζονγκ, άλλη μία κοπέλα και ένας άνδρας που προσπαθούσε να τις σώσει παρασύρθηκαν από το ισχυρό ρεύμα.

Και ενώ ο άνδρας και οι υπόλοιπες κοπέλες κατάφεραν να σωθούν, η 21χρονη φοιτήτρια πνίγηκε.

Οι Γερμανοί τουρίστες, Κατρίν Τέιλορ και Κέβιν Κιάου που βρίσκονταν στο σημείο που έλαβε χώρα το περιστατικό δυστυχώς δεν μπόρεσαν να προσφέρουν τη βοήθειά τους.

Η κυρία Τέιλορ είπε ότι η στάθμη του νερού είχε ανέβει απειλητικά, όταν παρατήρησε 4 κορίτσια να στέκονται από την απέναντι πλευρά του ποταμού, προσπαθώντας να βγάλουν selfie. H κυρία Τέιλορ ανέφερε ότι έβλεπε τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο και ότι ξαφνικά είδαν μερικές από τις κοπέλες να προσπαθούν να κρατηθούν από έναν βράχο.

«Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Απλά στεκόμασταν και είχαμε γίνει θεατές ενός απαίσιου περιστατικού», συμπλήρωσε.

Η Ντε Τζονγκ ήταν φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο Άουκλαντ. Μιλώντας για την απώλεια της 21χρονης, ο αδελφός της έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Έχασα έναν από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μου. Δεν αποτελούσε μόνο πηγή έμπνευσης για όλους μας αλλά για εμένα ήταν και η καλύτερή μου φίλη και η καλύτερη αδελφή που θα μπορούσα να έχω ποτέ».

Sponsoed Post