Το φωτεινό παράδειγμα παιδείας: Η συγκινητική ανάρτηση μίας Ελληνίδας καθηγήτριας για τη μουσουλμάνα μαθήτριά της

Το φωτεινό παράδειγμα παιδείας: Η συγκινητική ανάρτηση μίας Ελληνίδας καθηγήτριας για τη μουσουλμάνα μαθήτριά της
SOOC

Tην ίδια ώρα που μερικοί εισβάλλουν στα σχολεία της χώρας προκειμένου να αποτρέψουν τη φοίτηση των νεαρών προσφύγων σε αυτά - με πρόσφατο παράδειγμα εκείνο του Περάματος- μία Ελληνίδα εκπαιδευτικός θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους την υπερηφάνεια που νιώθει για μία 13χρονη μαθήτριά της από το Oυζμπεκιστάν.

«Η Γιουλντούζ είναι ένα σεμνό και όμορφο κορίτσι 13 ετών, που ήρθε στην Ελλάδα πριν από 1,5 χρόνο από την πατρίδα της το Ουζμπεκιστάν. Είναι μουσουλμάνα. Οταν ήρθε δεν ήξερε ούτε λέξη ελληνικά και κανείς άλλος από την οικογένειά της. Σήμερα κάνει τρομερή πρόοδο στο σχολείο, δείχνει ακαταπόνητη θέληση να μορφωθεί και τα γραπτά της, πέραν της καλλιγραφίας, διακρίνονται για την αξιοσημείωτη ορθογραφία της, που θα ζήλευε το 80% των ελληνοπαίδων της ίδιας ηλικίας», γράφει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η εκπαιδευτικός Σοφία Μούτσου.

Και επισημαίνει: «Προσωπικά θεωρώ ότι "Έλληνα καλούμε τον της ελληνικής παιδείας μετέχοντα" και η εκπαιδευτική μου εμπειρία πολλών ετών μου το τεκμηριώνει.Ετσι λοιπόν, σε καμμιά περίπτωση, δεν μπορώ να δεχθώ ότι αυτό το παιδί είναι ξένο, παιδί μεταναστών που πρέπει να φύγει από την Ελλάδα, ή ... (και ξέρω ότι θα εκραγείτε μερικοί) ότι δεν πρέπει να κρατήσει κάποτε, σε μια παρέλαση, την ελληνική σημαία !Η πραγματικότητα του σχολείου είναι διαφορετική, εκεί είμαστε μια οικογένεια, χωρίς διακρίσεις».

H καθηγήτρια συνοδεύει τη συγκινητική ανάρτησή της με μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζονται τα γράμματα της 13χρονης η οποία της είχε αφήσει ένα μήνυμα, σχεδόν σε άπταιστα ελληνικά!

Δείτε εδώ την ανάρτηση της Ελληνίδας καθηγήτριας:

*Φωτογραφία αρχείου

Δημοφιλή