«Ληστές χρηματοκιβωτίων»: Το «αγαπημένο» τους τζιπ και οι... μετρ στις διαρρήξεις

«Ληστές χρηματοκιβωτίων»: Το «αγαπημένο» τους τζιπ και οι... μετρ στις διαρρήξεις
Eurokinissi

Στοχευμένες έρευνες για τον εντοπισμό των περίφημων «ληστών των χρηματοκιβωτίων» διεξάγουν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, η συμμορία έχει το «αγαπημένο» της αυτοκίνητο: Ένα μαύρο πολυτελές τζιπ τύπου BMW Χ5, το οποίο θεωρείται «βολικό» για τη φόρτωση χρηματοκιβωτίων. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι ανάμεσα στους δράστες υπάρχουν άτομα που είναι… μετρ στις διαρρήξεις οχημάτων, καθώς έχει καταγραφεί πλήθος κλοπών αυτοκινήτων, οι οποίες αποδίδονται στους περιβόητους ληστές. Συνηθίζουν να κλέβουν ένα όχημα, να πραγματοποιούν το χτύπημά τους και στη συνέχεια να το καίνε.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης με ένα τζιπ τύπου BMW Χ5 έκαναν δύο χτυπήματα εισβάλλοντας στις εγκαταστάσεις της εταιρίας «Μπισκότα Παπαδοπούλου» και στους «Μύλους Ασωπού». Ένα 24ωρο νωρίτερα είχαν επιτεθεί στο εργοστάσιο ειδών προσωπικής υγιεινής «SEPTONA» στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Την Τετάρτη στις 03:30 το πρωί τουλάχιστον πέντε άτομα, χρησιμοποιώντας δύο αυτοκίνητα, έφθασαν έξω από το εργοστάσιο «Μπισκότα Παπαδοπούλου» στα Οινόφυτα. Με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους δύο φύλακες, ηλικίας 50 και 39 χρόνων, τους έδεσαν και στη συνέχεια κινήθηκαν στο εσωτερικό της επιχείρησης. Δεν εντόπισαν ή δεν κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματοκιβώτιο, πήραν μόνο 300 ευρώ σε κέρματα από ένα συρτάρι και το κινητό τηλέφωνο ενός φύλακα. Μία ώρα αργότερα, έξι άτομα, όπως αποτυπώνεται στις κάμερες ασφαλείας, έφθασαν στο 52ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο εργοστάσιο των Μύλων Ασωπού. Το εργοστάσιο δεν είχε φύλακες, οι δράστες έφθασαν στον 2ο όροφο, από όπου απέσπασαν χρηματοκιβώτιο με άγνωστο μέχρι στιγμής περιεχόμενο. Το μαύρο Χ5 που είχε κλαπεί την προηγούμενη μέρα από την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας βρέθηκε καμένο στις 05:30 στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Στις 03:00 τα ξημερώματα της Τρίτης, και πάλι στα Οινόφυτα, μπήκαν στο εργοστάσιο ειδών προσωπικής υγιεινής Septona. Πέντε δράστες, οι δύο εκ των οποίων κρατούσαν κοντάκανα κυνηγετικά όπλα, ακινητοποίησαν τον 50χρονο φύλακα. Ένας επιτηρούσε τον υπάλληλο και οι υπόλοιποι αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο και το φόρτωσαν στο αυτοκίνητο. Διέφυγαν αφού αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο του φύλακα για να μην ειδοποιήσει άμεσα την Αστυνομία.

Οι τρεις επιθέσεις έγιναν στην περιοχή των Οινοφύτων, κάτι που κάνει τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να εκτιμούν πως πρόκειται για υποομάδες της ίδιας συμμορίας, οι οποίες αποτελούνται από μικτές ομάδες, ομογενών από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και Ρομά.

Δημοφιλή