Δεν μεταβαίνει τελικά στις Βρυξέλλες για το EWG ο Χουλιαράκης

Δεν μεταβαίνει τελικά στις Βρυξέλλες για το EWG ο Χουλιαράκης
SOOC

Στο Λονδίνο αντί για τις Βρυξέλλες θα μεταβεί τελικά ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Χουλιαράκης.

Αντί της συνεδρίασης του ΕuroWorking Group (EWG) η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Πέμπτη, στη βελγική πρωτεύουσα ο κ. Χουλιαράκης θα μιλήσει σε προγραμματισμένη εκδήλωση στο βρετανικό Πανεπιστήμιο London School of Economics (LSE). Στη θέση του αν. υπουργού θα είναι ο στενός του συνεργάτης και σύμβουλος στο υπ. Οικονομικών, κ. Νικολαΐδης. Σύμφωνα με πληροφορίες η αλλαγή αυτή της τελευταίας στιγμής οφείλεται στις χαμηλές προσδοκίες της Αθήνας από τη σημερινή συνεδρίαση όπου επρόκειτο να παρουσιαστεί στους πιστωτές η αντιπρόταση της ελληνικής πλευράς.

Απαντήσεις για την αιφνιδιαστική απουσία ζητά η ΝΔ

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΔ, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, για την απουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη, από τη συνεδρίαση του EuroWorking Group.

Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζει πως «ενώ η δεύτερη αξιολόγηση, μετά από καθυστέρηση ενός χρόνου, βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και η χώρα κινδυνεύει να χάσει την ένταξή της στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, η κυβέρνηση "περί άλλα τυρβάζει"», καθώς σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτεσης, ο αρμόδιος υπουργός, Γ. Χουλιαράκης, αντί να εκπροσωπεί τη χώρα στην κρίσιμη συνεδρίαση του EuroWorking Group, αποφασίζει να εξαφανιστεί.

«Πρόκειται, άραγε, για ανεκδιήγητη ανευθυνότητα ή συμβαίνει κάτι άλλο;», διερωτάται η ΝΔ, επισημαίνοντας πως, σε κάθε περίπτωση, η ευθύνη ανήκει στον κ. Τσίπρα. «Οφείλει, επιτέλους, να καταλάβει πως ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να πληρώνει άλλο, ούτε την ανευθυνότητα της κυβέρνησης, ούτε τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Δημοφιλή