ΕΙΔΗΣΕΙΣ
09/02/2017 06:27 EET | Updated 09/02/2017 11:36 EET

Ο Τραμπ δεν ξέρει να διαβάζει. Μια ιδιαίτερα ανησυχητική θεωρία συνωμοσίας

Τελευταία κυκλοφορεί μια φήμη. Πρόκειται για μια θεωρία συνωμοσίας η οποία υποστηρίζει πως ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν ξέρει να διαβάζει. Εάν είναι αλήθεια τότε πρέπει να ανησυχούμε ακόμη περισσότερο.

Αυτή η θεωρία έχει ακουστεί ξανά αλλά αυτή τη φορά η εκπομπή του David Pakman στο YouTube έχει στοιχεία και την υποστηρίζει σθεναρά.

Πρόσφατα αρκετοί υποστήριξαν ότι ο Τραμπ στις ομιλίες του δεν χρησιμοποιεί ποτέ autocue (τηλεϋποβολέα). Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν το χρειάζεται και πως μιλάει από καρδιάς.

Από την πλευρά του ο Pakman χρησιμοποιεί μια καναδική έρευνα, ένα οδηγό βάσει του οποίου μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει τους αναλφάβητους και τους ανθρώπους με χαμηλή μόρφωση.

Ο παρουσιαστής με οδηγό την καναδική έρευνα δείχνει μικρά τηλεοπτικά αποσπάσματα με τον Τραμπ και υποστηρίζει ότι όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στη θεωρία του ότι ο Τραμπ είναι αγράμματος.

Σε κάποια από αυτά βλέπουμε τον πλανητάρχη να έχει δυσκολίες στην έκφραση του λόγου, φτωχό λεξιλόγιο, να χρησιμοποιεί διάφορες δικαιολογίες προκειμένου να αποφύγει να διαβάσει δημόσια κάποιο έγγραφο ή να γράψει κάτι.

Σ΄ένα τηλεοπτικό απόσπασμα βλέπουμε τον Τραμπ να κρατά μια σελίδα και να δυσκολεύεται να διαβάσει τον ύμνο που είναι τυπωμένος σε αυτή. Κάποια στιγμή αφήνει τη σελίδα και παροτρύνει και τη σύζυγό του, την Μελάνια, να κάνει το ίδιο.

Επίσης ο παρουσιαστής εκθέτει τον Τραμπ όσον αφορά στα ορθογραφικά λάθη που κάνει στα tweet που στέλνει.

Όπως εξηγεί ο Pakman εάν πράγματι ισχύει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν μπορεί να διαβάσει και να γράψει σωστά αυτό είναι ανησυχητικό καθώς το να είναι κανείς αναλφάβητος επηρεάζει τον τρόπο που σκέπτεται και επιλύει τα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν.

«Όσο το ψάχνω τόσο με προβληματίζει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ με δυσκολία μπορεί να διαβάσει» λέει ο ίδιος.