Συνέντευξη με τους αυθεντικούς "Famous For a Reason": Νίκο Κουρή, Δημήτρη Βασιλάκη και Βασίλη Μπαρτζώκα

Συνέντευξη με τους αυθεντικούς "Famous For a Reason": Νίκο Κουρή, Δημήτρη Βασιλάκη και Βασίλη Μπαρτζώκα
famous

Οι πρεσβευτές της ενέργειας Famous for a Reason που διοργανώνει το Famous Grouse και το πρόσωπο της καμπάνιας, μας μίλησαν για το τι σημαίνει να κυνηγάς τα όνειρά σου και μας καλούν να συμμετάσχουμε σε έναν διαφορετικό διαγωνισμό.

Λένε πως, αν έχεις ένα όνειρο και το κυνηγάς με αφοσίωση, η αναγνώριση θα έρθει. Ζωντανή απόδειξη το πρόσωπο της καμπάνιας Famous For a Reason, Νίκος Κουρής, όπως και οι δύο πρεσβευτές του διαγωνισμού: ο διεθνούς φήμης μουσικός της τζαζ Δημήτρης Βασιλάκης και ο Βασίλης Μπαρτζώκας που γνωρίζει όσο λίγοι τη σημασία του Business Marketing και το Design Lobby.

Λίγο πριν το κοινό αναδείξει τον μεγάλο νικητή, που θα λάβει την υποστήριξη του Famous Grouse προκειμένου να υλοποιήσει το project του και να γίνει επίσης Famous for A Reason, μιλήσαμε με τους τρεις άντρες που γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία του να γίνεσαι διάσημος για τις πράξεις σου, και όχι επειδή κυνήγησες τη δόξα.

Τι σημαίνει για σένα να είναι κάποιος Famous For A Reason;

Δημήτρης Βασιλάκης: Το να γίνει κανείς famous μπορεί να ακούγεται πολύ δελεαστικό για κάποιον που ξεκινά ή ονειρεύεται μια καριέρα, μια ιδέα, μια πορεία ή ένα επάγγελμα. Όλοι μας κατά καιρούς κάνουμε όνειρα, αλλά το να είναι κάποιος πραγματικά famous for a reason για μένα σημαίνει άπειρη αγάπη και άσβεστη φλόγα για αυτό που θέλει να κάνει.

Βασίλης Μπαρτζώκας: Στη ζωή δεν αξίζει να κυνηγάς τη φήμη – αλλά να κάνεις το σωστό. Να δουλεύεις επάνω στα όνειρα σου με αγάπη πάθος και αφοσίωση και να μην σταματάς όσο μεγάλα και αν είναι τα εμπόδια. Αν προσπαθήσεις να κάνεις κάτι πραγματικά καλά, η φήμη θα ακολουθήσει.

Νίκος Κουρής: Σημαίνει ότι έχει καταφέρει να μετασχηματίσει το όνειρο του σε πραγματικότητα. Ότι μια ιδέα που είχε μέσα του βρήκε έκφραση και μπορούν όλοι να την αναγνωρίσουν και να την επιβραβεύσουν!

Τι σε ενέπνευσε στην ενέργεια Become Famous For A Reason και θέλησες να συμμετάσχεις;

Δ.Β.: Το γεγονός ότι θα μπορούσα μέσα από την πορεία της ζωής μου στην τέχνη, την τζαζ, την μουσική και την επιστήμη να εμπνεύσω και άλλους να ακολουθήσουν το όνειρό τους.

Β.Μ.: Οι αξίες του Famous Grouse (αφοσίωση, ισορροπία, κληρονομιά, αυθεντικότητα) και η δυνατότητα να δώσουμε την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να επικοινωνήσουν την ιδέα τους σε ένα ευρύ κοινό αλλά και να την αναπτύξουν μέσα από την οικονομική βοήθεια και στήριξη του Famous Grouse.

Ν.Κ: Να ξεκαθαρίσω ότι είμαι θαυμαστής του Famous Grouse, όταν έμαθα την ιστορία του ιδρυτή του και την προσπάθεια των ανθρώπων του Famous Grouse ενθουσιάστηκα. Επιτέλους κάποιος σκέφτηκε να χρηματοδοτήσει και να στηρίξει μια αξιόλογη ιδέα και μάλιστα με ψηφοφορία του κόσμου! Το βρισκω super.

Ποιο από τα χαρακτηριστικά του Famous Grouse σε εμπνέει και σε χαρακτηρίζει και γιατί; Ισορροπία, αφοσίωση, κληρονομιά, αυθεντικότητα

Δ.Β.: Όλα. Ισορροπία γιατί είμαι ζυγός., όχι όμως η ισορροπία που απλά συμβιβάζει τα πράγματα ή προσπαθεί να είναι αρεστή και να ευχαριστεί την πλειοψηφία αλλά την ισορροπία που φέρνει μαζί της αναζήτηση, κατανόηση, καινοτομία και στόχο.

Αφοσίωση ναι μεγάλη υπόθεση γιατί είσαι αυτό που κάνεις, χωρίς αυτήν δεν πετυχαίνεις τους στόχους σου, αλλά και πάλι την αφοσίωση πρέπει να την νιώθεις να σου είναι αναγκαία. Η κληρονομιά είναι σημαντική ειδικά για μας τους τζαζίστες έχουμε πολύ μεγάλους καλλιτέχνες και φωτισμένα πνεύματα πίσω μας, που διαμόρφωσαν αυτή την παγκόσμια γλώσσα. Αυθεντικότητα ήταν πάντα το πιο αναγκαίο χαρακτηριστικό στην τζαζ, δεν διδάσκεται. Μπορείς μόνο να δείξεις τον δρόμο και οι ξεχωριστοί καλλιτέχνες θα τον βρουν.

Β.Μ.: Θα έλεγα δύο από αυτά με χαρακτηρίζουν περισσότερο. Η αυθεντικότητα, που νομίζω ότι έχει εκλείψει σήμερα από τους ανθρώπους, καθώς υπάρχουν στιγμές που νομίζεις ότι όλοι παίζουν έναν ρόλο, και η αφοσίωση καθώς είναι σημαντικό να συγκεντρώνεσαι και να δίνεις όλο σου το είναι, βάζοντας το μέγιστο από την ενέργεια σου και το πάθος σου ώστε να δημιουργήσεις αξία και να πετύχεις σε αυτό που κάνεις!

Ν.Κ.: Νομίζω ότι για είναι κάνεις αυθεντικός πρέπει να περιέχει τα τρία πρώτα χαρακτηριστικά. Γιατί η αυθεντικότητα είναι το απολυτό ζητούμενο. Για μένα η αυθεντικότητα ισούται με τη μοναδικότητα.

Ποια συμβουλή θα έδινες σε όσους θέλουν να κάνουν το επόμενο μεγάλο βήμα στο αντικείμενο ενασχόλησης τους που τους παθιάζει;

Δ.Β.: Να μείνουν παθιασμένοι όσο πιο πολύ γίνεται.

Εσύ έφτασες ποτέ στο σημείο να θελήσεις να εγκαταλείψεις τα όνειρα σου και να ασχοληθείς με κάτι πιο «σίγουρο» και πιο «ασφαλές»;

Β.Μ.: Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις με καλές και κακές στιγμές, επιτυχίες και αποτυχίες Υπάρχουν στιγμές που φτάνεις πραγματικά στα όρια σου και λες ως εδώ…έτοιμος να εγκαταλείψεις την προσπάθεια. Ακριβώς όμως σε εκείνη την στιγμή συνειδητοποιείς την διαδρομή που έχεις διανύσει και λες πάμε λίγο ακόμα και καθώς δεν ξέρεις αν θέλεις δύο μέτρα ή 200 για τον τερματισμό, συνεχίζεις αφοσιωμένος στον στόχο σου και αν είσαι τυχερός εκτός από την σκληρή δουλειά έρχεται τελικά και η επιτυχία και η αναγνώριση σε όλα τα επίπεδα.

Τι σημαίνει για σένα διασημότητα; Πόσο δύσκολο είναι να κρατήσεις τις ισορροπίες και πώς πιστεύεις ότι θα πρέπει να τη διαχειρίζεται κανείς;

Ν.Κ.: Η διασημότητα κουβαλάει μαζί της μια γοητευτική ματαιότητα! Η μονή σωτήρια από το μάταιο είναι η αγάπη για αυτό που κάνεις, η επιμονή στο στόχο, η σκληρή δουλειά και η προσήλωση στο αντικείμενο σου!

*Ανακαλύψτε και ψηφίστε το αγαπημένο σας project στο famousforareason.gr, για ακόμα 3 μέρες, μέχρι και τις 13/02/2017, και αναζητήστε τον μεγάλο νικητή ανάμεσα στους 8 φιναλίστ! Η πρώτη σε ψήφους ομάδα θα κερδίσει ως έπαθλο 10.000 για την υλοποίηση των άμεσων στόχων της, αλλά και τη συμμετοχή της στο TEDx Thessaloniki για να διαδώσει τις ιδέες και το όραμά της.

Δημοφιλή