Τι χρησιμοποιούν αντί για τσιγάρα οι ηθοποιοί στην μικρή και την μεγάλη οθόνη;

Τι χρησιμοποιούν αντί για τσιγάρα οι ηθοποιοί στην μικρή και την μεγάλη οθόνη;
youtube

Το κάπνισμα ήταν πάντοτε ένα σημαντικό κομμάτι του κινηματογράφου. Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε τον James Dean στον «Επαναστάτη χωρίς αιτία», χωρίς το δερμάτινο μπουφάν του και το τσιγάρο στο στόμα ή την Marlene Dietrich χωρίς τον πυκνό καπνό να βγαίνει από τα χείλι της.

Παλιά, που το κάπνισμα δεν είχε ακόμα αποδειχθεί τόσο κακό για την υγεία και όλοι κάπνιζαν ελεύθερα μπροστά και πίσω από την μεγάλη οθόνη, οι ηθοποιοί στις ταινίες χρησιμοποιούσαν κανονικά τσιγάρα, αλλά από το 1998 και μετά βάσει κανονισμού κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό. Παρ' ολ' αυτά, μερικοί χαρακτήρες στην μικρή και την μεγάλη οθόνη δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν αν δεν υπήρχε ένα τσιγάρο στο στόμα τους, όπως η Zelda Fitzgerald, η Carrie Bradsaw και ο Don Draper.

Η ιστοσελίδα Refinery29 εξηγεί ποιοι είναι οι κανόνες του «καπνίσματος» στην μικρή και την μεγάλη οθόνη. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι κανονισμοί είναι πολύ αυστηροί, οπότε όλα τα τσιγάρα είναι ψεύτικα. Σκεφτείτε ότι ο John Ham στον «πιλότο» του Mad Men, έπρεπε να καπνίσει 74 τσιγάρα, οπότε καταλαβαίνετε πόσο επιβαρυντικό θα ήταν για την υγεία του.

Στην θέση των πραγματικών τσιγάρων οι ηθοποιοί χρησιμοποιούν φυτικά τσιγάρα, τα οποία δεν περιέχουν ούτε καπνό, ούτε νικοτίνη. Αντίθετα, μπορεί να περιέχουν τα πάντα, από πέταλα από τριαντάφυλλο, μέχρι γλυκόριζα και λεβάντα.