ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11/02/2017 09:18 EET | Updated 11/02/2017 09:18 EET

ΠτΔ: Η ΕΕ δεν έχει μέλλον υπό όρους πολιτισμού και Δημοκρατίας αν δεν έχει στον πυρήνα της την Ελλάδα

Greek President Prokopios Pavlopoulos stands during a press conference at the University of Coimbra in Coimbra on January 30, 2017. / AFP / PATRICIA DE MELO MOREIRA        (Photo credit should read PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP/Getty Images)
PATRICIA DE MELO MOREIRA via Getty Images
Greek President Prokopios Pavlopoulos stands during a press conference at the University of Coimbra in Coimbra on January 30, 2017. / AFP / PATRICIA DE MELO MOREIRA (Photo credit should read PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP/Getty Images)

Μήνυμα προς τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την αντιφώνησή του στην τελετή ανακήρυξής του ως επίτιμου δημότη Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «η Ελλάδα δεν οραματίζεται το μέλλον της έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει μέλλον και προοπτική, υπό όρους πολιτισμού και Δημοκρατίας, δίχως να έχει στους κόλπους της, και μάλιστα ως πυρήνα της, την Ελλάδα, την ιστορία της, τον πολιτισμό της και την Δημοκρατία της.

Ακόμη ο Προκόπης Παυλόπουλος πρόσθεσε: «Πρέπει να καταλάβουν, όμως, και οι εταίροι μας, ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη την αλληλεγγύη τους. Αυτά τα στοιχεία, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, πρέπει να τα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Την Ελλάδα που συμβολίζει διαχρονικώς πως στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος βρίσκεται πάντα ο άνθρωπος, φορέας δικαιωμάτων για την υπεράσπιση της αξίας του και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του υπό όρους αξιοκρατίας και αριστείας».