«Η επιτομή της άγνοιας». Οι Αμερικανοί έπαιξαν τον ύμνο της ναζιστικής Γερμανίας σε διεθνές τουρνουά τένις

Ντροπιασκή γκάφα από τους Αμερικανούς. Έπαιξαν τον ύμνο της ναζιστικής Γερμανίας σε διεθνές τουρνουά τένις
Andrea Petkovic of Germany gestures during a women's singles match against Sara Errani of Italy at the China Open tennis tournament in Beijing, China, October 7, 2015. REUTERS/Kim Kyung-Hoon
Andrea Petkovic of Germany gestures during a women's singles match against Sara Errani of Italy at the China Open tennis tournament in Beijing, China, October 7, 2015. REUTERS/Kim Kyung-Hoon
Kim Kyung Hoon / Reuters

Η Ομοσπονδία Τένις των ΗΠΑ (USTA) υπέστη ντροπιαστική «ήττα» όταν ξαφνικά μέσα στο γήπεδο που διεξάγεται το τουρνουά Fed Cup στη Χαβάη και όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες φιλοξενούν, μεταξύ άλλων χωρών και τη Γερμανία.

Πριν την έναρξη των αγώνων ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι όλων των χωρών που φιλοξενούνται στο Τουρνουά και φυσικά της Γερμανίας. Ο ερμηνευτής τους όμως έψαε μια λάθος εκδοχή του γερμανικού ύμνου και συγκεκριμένα τις απαγορευμένες από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στροφες και συγκεκριμένα την "Deutschland, Deutschland über alles...".

Σημειώνεται πως ο ύμνος της χώρας “Deutschlandlied” χρησιμοποιείται ως εθνικός ύμνος της χώρας από το 1922 έως σήμερα, οι πρώτες δύο στροφές ωστόσο είχαν απαγορευτεί από το 1945 και χρησιμοποιείται μόνο η 3η.

"Έχουμε να κάνουμε με την επιτομή της άγνοιας και ποτέ δεν έχω αισθανθεί πιο προσβεβλημένη, σε όλη μου τη ζωή. Ειδικά στο Fed Cup, όπου αγωνίζομαι τα τελευταία 13 χρόνια. Είναι ό,τι χειρότερο που μου συνέβη ποτέ", σχολίασε η γερμανίδα τενίστρια Αντρέα Πέτκοβιτς.

Η επίθεση πρώτη στροφή έχει απαγορευθεί στη Γερμανία από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά ήταν ακριβώς αυτές οι μπάρες που παίχτηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης του προημιτελικού του Σαββάτου μεταξύ της Alison Riske των ΗΠΑ και της Γερμανίας Αντρέα Πέτκοβιτς.

Η USTA ζήτησε συγγνώμη από του παίκτες και τους οπαδούς κάνοντας λόγο για έναν «ξεπερασμένο» εθνικό ύμνο τονίζοντας πως δεν υπήρχε καμία πρόθεση να προβληθούν οι αθλητές και φυσικά κάτι ανάλογο, όπως δεσμεύτηκαν, δεν θα επαναληφθεί.

Πηγή: RT

Δημοφιλή