Τσακαλώτος στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Στη διαπραγματευτική ομάδα δεν έχουμε λευκή επιταγή

Τσακαλώτος: Στη διαπραγματευτική ομάδα δεν έχουμε λευκή επιταγή
SOOC

Μηνύματα προς το ΔΝΤ, αλλά και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος εκ θέσεως φέρει το κύριο βάρος της διαπραγμάτευσης.

AdTech Ad

Ο κ.Τσακαλώτος διεμήνυσε ουσιαστικά στα στελέχη του κόμματος ότι δεν είναι εκείνος που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις στη διαπραγμάτευση και κάλεσε το Ταμείο εάν θέλει να παραμείνει στο πρόγραμμα να σέβεται τις θυσίες των Ελλήνων και το θεσμικό πλαίσιο για τα εργασιακά, καθώς και εάν θέλει να πιέσει, να στρέψει την πίεση στις χώρες που δε δέχονται τις θέσεις του για τα πρωτογενή.

“Καλώς κρατάμε κάτι στο τέλος της διαπραγμάτευσης. Έτσι κάνουν όλοι οι διαπραγματευτές. Φτάνει ένα σημείο που τίποτα δεν κλείνει μέχρι όλα να κλείσουν. Κανείς από την ΕΕ και τους θεσμούς δεν συμμερίζεται ότι καθυστερούμε. Το τρίγωνο Ελλάδα, ΔΝΤ και κάποια κράτη μέλη είναι δύσκολο, με εκλογές, μεταναστευτικό κτλ. Όλοι προσπαθούν να βρουν λύση με διάφορους περιορισμούς”, εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών.

Εκτίμησε ότι: “Το ΔΝΤ δεν το ενδιαφέρει το μέγεθος του πλεονάσματος του 2019, αλλά το χρησιμοποιεί για να μας σπρώξει σε μέτρα όπως συνταξιοδοτικό και αφορολόγητο” και πρόσθεσε: “Δεν θα με πείραζε που είναι η άποψη του αλλά με πειράζουν οι αμφισβητήσιμες μελέτες για να στηρίξουν τις θέσεις τους.”

Σχολίασε μάλιστα πως: “Είναι να γελά κάνεις με αυτό που είπε ο Τόμσεν ότι οι Έλληνες είναι το ίδιο εύποροι με τους Γερμανούς. Τον κάλεσα να πάμε Γερμανία να συγκρίνουμε επί τόπου” και τόνισε: “Εάν το ΔΝΤ θέλει να συμμετέχει, πρέπει να σέβεται τις προσπάθειες και θυσίες του λαού μας, το θεσμικό πλαίσιο της Ευρώπης για εργασιακά και αν θέλει να πιέσει ας πιέσει τις χώρες που δεν θέλουν για την Ελλάδα λογικά πλεονάσματα.”

Ο κ.Τσακαλώτος κατέληξε με νόημα: “Πότε δεν είχαμε στη διαπραγματευτική ομάδα λευκή επιταγή, διαπραγματευόμαστε σκληρά γιατί αυτό απορρέει από συλλογικές αποφάσεις. Έτσι θα συνεχίσουμε και ελπίζουμε με καλή πίστη ότι μπορούμε να έχουμε πολιτική συμφωνία.”

Πηγή: News247

Δημοφιλή