Οι Φινλανδοί έφτιαξαν μια νέα λέξη για να περιγράψουν μια από τις πιο... άβολες ιδιωτικές μας στιγμές

Οι Φινλανδοί έφτιαξαν μια νέα λέξη για να περιγράψουν μια από τις πιο άβολες ιδιωτικές μας στιγμές
finland.fi/emoji/kalsarikannit/

Σκέφτεστε ή βιώνεται κάτι πολύ έντονα αλλά δεν μπορείτε να βρείτε εκείνη τη λέξη που περιγράφει αυτό που σας συμβαίνει. Και αυτή η «αποτυχία» σας εκνευρίζει. Λογικό.

Σε αυτή τη θέση φαίνεται πως έχουν βρεθεί πολλοί Φινλανδοί και έτσι αποφάσισαν να εφεύρουν μια πολύ συγκεκριμένη λέξη για να περιγράψουν κάτι που μάλλον φαίνεται να τους συμβαίνει αρκετά.

Η λέξη που επινοήθηκε είναι kalsarikännit (μην προσπαθήσετε πολύ με την προφορά) και χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια πολύ συγκεκριμένη κατάσταση που έχει ως εξής: όταν έχουμε μια πολύ κακή εβδομάδα και κατεβάζουμε μόνοι μας ένα μπουκάλι τζιν αφού όλοι οι φίλοι μας είναι απασχολημένοι.

Για να τιμήσει δε τη λέξη, η Φινλανδία παρουσίασε και δύο emojis που αναπαριστούν ακριβώς αυτή την κατάσταση: ένα ανθρωπάκι να τα πίνει μόνο του φορώντας τα εσώρουχά του...

Τα δύο emojis, όπως αναφέρει ο Independent είναι μέρος μια συλλογής συνολικά 56 τα οποία σχεδιάστηκαν για να βοηθήσουν τους Φινλανδούς να εκφράσουν δύσκολα συναισθήματα, λέξεις και καταστάσεις.