Αυστραλία: Σπαρακτικό γράμμα από μαθήτρια που υπέστη bullying και ομαδικό βιασμό από συμμαθητές της και αυτοκτόνησε

Αυστραλία: Σπαρακτικό γράμμα από μαθήτρια που υπέστη bullying και ομαδικό βιασμό από συμμαθητές της και αυτοκτόνησε
shutterstock

Τον γύρο του κόσμου κάνει η ιστορία της Κάσιντι Τρέβαν στην Αυστραλία- 15χρονης μαθήτριας η οποία αυτοκτόνησε αφού έπεσε θύμα τρομακτικού bullying και στη συνέχεια ομαδικού βιασμού. Η Τρέβαν, πριν δώσει τέλος στη ζωή της, κατέγραψε το δράμα της, με σκοπό να προειδοποιήσει τους συμμαθητές της για το bullying.

Όπως αναφέρει το Nine.com.au, η 15χρονη από τη Βικτώρια έγραφε το γράμμα, στο οποίο περιέγραφε με λεπτομέρεια το τρομακτικό βασανιστήριο που περνούσε στα χέρια αυτών που την παρενοχλούσαν/ εκφόβιζαν, το οποίο κορυφώθηκε όταν η «αρχηγός» τους ενορχήστρωσε τον ομαδικό βιασμό της, σε ηλικία 13 ετών.

Η επιστολή της απευθυνόταν σε όλους τους μαθητές του παλιού της σχολείου, το οποίο βρισκόταν στη νοτιοανατολική Μελβούρνη. «Το όνομά μου είναι Κάσιντι Τρέβαν και βιάστηκα. Αν κάποιος προσπαθήσει να το κάνει σε εσάς, αξίζει να πολεμήσετε. Πολεμήστε! Αν δεν το κάνετε, θα το μετανιώνετε για το υπόλοιπο της ζωής σας, όπως και εγώ. Μπορείτε να το κάνετε» γράφει στο γράμματα της.

Η Κάσιντι ήλπιζε πως το γράμμα θα λειτουργούσε ως προειδοποίησε στους 1.500 μαθητές του σχολείου και θα βοηθούσε άλλους να αποφύγουν την ίδια μοίρα. «Ήμουν μαθήτρια στο (όνομα του σχολείου) και βιάστηκα από κάποιους μαθητές που βρίσκονται ακόμα σε εκείνο το σχολείο. Ξέρω πως ίσως να μοιάζει ήδη σαν να επιζητώ την προσοχή, αλλά ειλικρινά, απέχει πολύ».

«Στόχος είναι να ενημερώσω άλλους ανθρώπους (κυρίως μαθητές, αλλά επίσης και γονείς) σχετικά με το τι συνέβη, επειδή φοβάμαι πως αν μπόρεσαν να το κάνουν σε εμένα θα μπορούσαν να το κάνουν και σε άλλα παιδιά σαν εμένα, ή τουλάχιστον να προσπαθήσουν. Στην πραγματικότητα έχετε τη δύναμη να το εμποδίσετε από το να συμβεί».

Το γράμμα δημοσιεύεται από το Nine.com.au με την άδεια της μητέρας της μητέρας της, Λίντα Τρέβαν, και δεν απεστάλη ποτέ. Η Κάσιντι αυτοκτόνησε τον Δεκέμβριο του 2015.

Όπως είπε η Τρέβαν, η μοναχοκόρη της πέρασε τους τελευταίους 22 μήνες της ζώντας υπό καθεστώς συνεχούς φόβου για την «αρχηγό» αυτών που την παρενοχλούσαν, η οποία συνέχιζε να τη βασανίζει ακόμα και μετά τον βιασμό της από δύο αγόρια σε ένα σπίτι στο Σπρίνγκβεϊλ.

Στο γράμμα της, η Κάσιντι έγραφε πως ήθελε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

«Το κάνω αυτό και για εμένα. Θέλω επιτέλους, μετά από 1,5 χρόνο, να με αφήσουν ήσυχη».

«Μαθητές που δεν συνάντησα ποτέ συνεχίζουν να έρχονται σε επαφή μαζί μου στο Facebook, και να με αποκαλούν “εύκολη” (slut). Έχω αλλάξει σχολεία, σπίτι και ακόμα επικοινωνούν και δέχομαι bullying».

Όπως αναφέρει το Nine.com.au, η Κάσιντι ποτέ δεν κατάφερε να πάει να καταθέσει στην αστυνομία για τον ομαδικό βιασμό, παρά συναντήσεις της με ντετέκτιβ από την αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας πάνω από 20 φορές. Δεν απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες για το έγκλημα. Η ίδια παρακαλούσε τη μητέρα της να μην πάει να μιλήσει στο σχολείο για τον εκφοβισμό και το σχολείο ενημερώθηκε μόνο μετά τον βιασμό.

Προσπαθώντας να σώσει την κόρη της, που νοσηλεύτηκε αρκετές φορές μετά από νευρικό κλονισμό που υπέστη, η Λίντα Τρέβαν μετακόμισε σε νέο σπίτι τρεισήμισι μήνες μετά τον βιασμό. «Φοβόταν πως το κορίτσι που ήταν πρωτεργάτης του bullying θα μας έβρισκε εκεί που είχαμε μετακομίσει, ή θα έστελνε άλλα αγόρια να της επιτεθούν ξανά. Μια φορά κόπηκε το ρεύμα και είχε κρίση πανικού, επειδή νόμισε πως έρχονταν για αυτήν».

Αφού άλλαξε σπίτια, η Κάσιντι ηρέμησε κάπως, και γνώρισε ένα αγόρι με το οποίο σύναψε σχέση. «Η Κάσιντι είχε έναν υπέροχο φίλο, τον Λουκ, για 16 μήνες, μέχρι τον θάνατό του. Τη στήριζε τόσο πολύ, και ήταν υπομονετικός, ήταν ο βράχος της, αυτός και εγώ» είπε η Τρέβαν. Ο ίδιος ήταν αυτός που τη βοήθησε να γράψει το γράμμα, το οποίο όμως δεν τελείωσε ποτέ: Σταματά στο σημείο όπου αρχίζει να περιγράφει πώς βιάστηκε, και βρέθηκε στο laptop της.

«Δεν το κάνω για εκδίκηση σε αυτούς που με βιάσανε, ενορχήστρωσαν τον βιασμό, μου έκαναν bullying για τον βιασμό, με πείραζαν για αυτόν, ή κάτι τέτοιο» γράφει. «Το κάνω επειδή πάνω από 1.500 μαθητές ηλικιών 7-12 είναι γραμμένοι στο σχολείο, και πρέπει να προειδοποιηθούν».

«Αλλά το κάνω και για εμένα...δεν μπορώ να εμποδίσω την εξάπλωση φημών, αλλά τουλάχιστον θα μπορούσα να προσπαθήσω να πω τι πραγματικά συνέβη, καθώς έτσι κι αλλιώς μιλούν για αυτό...Το όνομά μου είναι Κάσιντι Τρέβαν, και με βίασαν».

Δημοφιλή