ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/02/2017 15:34 EET | Updated 13/02/2017 15:35 EET

DIGEA: Προς υποβάθμιση του σήματος του Mega λόγω χρέους 980.000 ευρώ

Sooc

Την υποβάθμιση της ισχύος του σήματος του Mega, λόγω του χρέους των 980.000 ευρώ, από τα ξημερώματα της ερχόμενης Πέμπτης, έχει αποφασίσει η ψηφιακή πάροχος DIGEA- με τους εργαζομένους να βρίσκονται εν αναμονή της επίδοσης της απόφασης.

Οι εργαζόμενοι σε συσκέψεις που είχαν το Σαββατοκύριακο, αποφάσισαν να μην μεταδώσουν δελτία ειδήσεων, καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε προβλήματα με την επίσχεση εργασίας που διατηρούν. Υπήρξε εισήγηση από το τμήμα ειδήσεων του σταθμού για μετάδοση δελτίων ειδήσεων στο πλαίσιο επιστροφής στην ‘κανονικότητα' αλλά κάτι τέτοιο δεν βρήκε σύμφωνο τον εργατολόγο που έχουν σαν σύμβουλο οι εργαζόμενοι.

Η DIGEA σε non paper της σημειώνει ότι η διοίκηση του MEGA, λόγω καταγγελίας της δανειακής σύμβασης του καναλιού από τις τράπεζες, ουσιαστικά δεν διαχειρίζεται τα έσοδα του καναλιού, συνεπώς δεν μπορεί να δεσμευτεί σε οποιονδήποτε άλλο πιστωτή του καναλιού. Προσθέτει ότι εξάντλησε όλα τα περιθώρια σε ότι αφορά τον σταθμό τους τελευταίους μήνες, προχωρώντας σε επιστολές και εξώδικα για τις οφειλές οι οποίες συνεχώς αυξάνονταν. Ωστόσο, δηλώνει πρόθυμη να συζητήσει μια πρόταση από τη διοίκηση και τους μετόχους του καναλιού, εφόσον αυτή έχει τη σύμφωνη γνώμη των τραπεζών μαζί με τις αντίστοιχες εξασφαλίσεις. Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν εάν υπάρξει αντίδραση από τους μετόχους του καναλιού και έτσι, με κάποιον τρόπο, αποφευχθεί το «μαύρο».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post