ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 16,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, με 33%

ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 16,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, με 33%
Sooc

Προβάδισμα της τάξης του 16,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου έχει η ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΙ.

Αναλυτικότερα, η ΝΔ προηγείται με 33%, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 16,5%. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, με 7,5%, οριακά καλύτερα από το ΚΚΕ, το οποίο ακολουθεί με ποσοστό 7%. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με 6,5%.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα κόμματα, η Ένωση Κεντρώων βρίσκεται στο 2%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το Ποτάμι αποσπούν 1,5% ο καθένας. Στο 1,5% βρίσκεται η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ στο 1% η Λαϊκή Ενότητα.

Περισσότεροι από οκτώ στους δέκα πολίτες κρίνουν αρνητικά την πρώτη διετία του ΣΥΡΙΖΑ εξουσία. Μάλιστα, ακόμα και ανάμεσα στους πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, μόλις το 26,5% αποτιμά θετικά την κυβέρνηση, ενώ αντίθετα το 62% έχει αρνητική γνώμη.Σχεδόν εννιά στους δέκα πολίτες εκτιμούν πως τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση για τη χώρα.

Οι περισσότεροι πολίτες, σε ποσοστό 36%, δηλώνουν πως στις επόμενες εκλογές θα προτιμούσαν είτε αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ είτε κυβέρνηση συνεργασίας που θα έχει ως κορμό τη ΝΔ. Το 19,5% απαντά ότι θα ήθελε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή σχήμα με κορμό την Κουμουνδούρου.

To 78,5% των ερωτηθέντων εκτιμούν πως η κυβέρνηση θα κλείσει τελικά την αξιολόγηση με τίμημα νέα μέτρα. Μόλις το 6,5% πιστεύει πως η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί χωρίς νέα μέτρα.

Δημοφιλή