Νεκρός αρχηγός της ΚΚΚ στο Μιζούρι. Τον είχαν πυροβολήσει στο κεφάλι και πετάξει στο ποτάμι

Μυστήριο με τη δολοφονία αρχηγού της ΚΚΚ στο Μιζούρι. Τον είχαν πυροβολήσει στο κεφάλι και πετάξει στο ποτάμι

Η σορός αρχηγούς της Κu Klux Klan, την εξαφάνιση του οποίου είχαν δηλώσει οι οικείοι του την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκε πεταμένη μέσα σε ένα ποτάμι στο Μιζούρι.

Ο Frank Ancona, 51 που είχε τον ανώτατο «βαθμό» του Imperial Wizard στις τάξεις της Traditionalist American Knights της Ku Klux Klan έφερε βάσει της αρχικής νεκροψία τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι, όπως μεταδίδει η Daily Journal.

Η σύζυγός του, Malissa Ancona, φέρεται να είπε στους ανακριτές ότι τον είδε τελευταία φορά την Τετάρτη, όταν κλήθηκε να κάνει μια παράδοση εκτός Πολιτείας για τη δουλειά του.

Οι τοπικές αρχές, ωστόσο, διαπίστωσαν πως ο Ancona δεν του είχε ανατεθεί καμία παράδοση ενώ ο εργοδότης του ανέφερε την εξαφάνισή του όταν δεν πήγε στη δουλειά την Παρασκευή.

To αυτοκίνητο του θύματος, βρέθηκε στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δασών την Πέμπτη αλλά το γεγονός δεν κίνησε υποψίες αφού δεν είχε αναφερθεί ακόμη η εξαφάνισή του Ancona ενώ την επόμενη μέρα οι αρχές ερεύνησαν την περιοχή αλλά δεν βρήκαν, όπως αναφέρει το KMOV, κάτι ύποπτο.

Το Σάββατο μια οικογένεια που ψάρευε κατά μήκος του Big River κοντά στο Belgrade βρήκε το άψυχο σώμα του Ancoa στην κοίτη του ποταμού, όπως ανακοίνωσε ο σερίφης του Washington County σερίφη ενώ χαρακτήρισε τη δολοφονία του 51χρονου αρχηγού της ΚΚΚ ως μια «τραγική και παράλογη πράξη βίας».

Σε έρευνα πάντως που ακολούθησε στο σπίτι του θύματος στο Leadwood υπήρχαν πολλά ανησυχητικά ευρήματα. Το χρηματοκιβώτιο είχε παραβιαστεί και ήταν κενό αλλά οι τοπικές αρχές δεν φαίνεται να πιστεύουν πως αυτό ήταν δουλειά κάπου διαρρήκτη.

Επίσης όλα τα όπλα του Ancona με εξαίρεση ένα, είχαν επίσης κάνει φτερά. Η σύζυγος του θύματος δήλωσε πως ο σύζυγός της τα πήρε μαζί του όταν έφυγε την Τετάρτη αλλά μέλη της οικογένειάς του που μένουν κοντά στο ζευγάρι δηλώνουν πως ο Ancona δε θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο.

Ο δε αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, William Dickey δήλωσε πως έχει αμφιβολίες για τους ισχυρισμούς της Malissa ενώ εστιάζει σε μια ανάρτησή της στο Facebook την ημέρα που έφυγε ο σύζυγός της. Σε αυτή δήλωνε πως αναζητά συγκάτοικο επειδή ο σύζυγός της σχεδίασε να καταθέσει αίτηση διαζυγίου

Η έρευνα των αρχών συνεχίζεται...

Δημοφιλή