ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/02/2017 11:43 EET | Updated 14/02/2017 11:44 EET

Μαθήματα φλερτ από εταιρεία: Τι συμβουλές δίνουν στους μαθητές τους

skynesher via Getty Images
Loving young couple talking to each other in a bar and drinking beer in a pub.

Τη δυσκολία πολλών ανδρών να προσεγγίσουν γυναίκες εκμεταλλεύτηκαν τρεις δαιμόνιοι επιχειρηματίες, που ίδρυσαν εταιρεία με αντικείμενο την εκμάθηση της τέχνης του φλερτ.

Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», οι ιδρυτές ήταν και οι ίδιοι θύματα του άγχους της απόρριψης, της πρώτης προσέγγισης και της χαμηλής αυτοπεποίθησης, με αποτέλεσμα –όπως λένε- να μην το έχουν καθόλου με τις γυναίκες.

Ο Ανέστης, πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός (απόφοιτος του Μετσοβίου), ο Χρήστος, πτυχιούχος Ηλεκτρολογίας, και ο Σπύρος, πτυχιούχος Πληροφορικής με μεταπτυχιακό στο Management, αποφάσισαν να παλέψουν τους φόβους τους, μελέτησαν τη γυναικεία ψυχολογία, άρχισαν να φλερτάρουν με επιτυχία και έφτιαξαν την εταιρία «menofstyle», που από το 2014 έχει… εκπαιδεύσει στο φλερτ 400 άνδρες, ηλικίας από 18 έως 55 ετών.

Ο «Ελεύθερος Τύπος» τους συνάντησε το βράδυ της Παρασκευής σε δημοφιλές μπαρ στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι τρεις τους είχαν ραντεβού με δύο από τους μαθητές τους, το Διονύση και το Θέμη, για το πρακτικό μέρος του προγράμματος, που περιλαμβάνει φλερτ σε γυναίκες που διασκεδάζουν σε μπαρ.

«Πάντα έχουμε άγχος. Γιατί όσο καλά και να τα πάει ένας μαθητής πάντα παίρνει ώθηση από ένα καλό αποτέλεσμα. Από ένα τηλέφωνο που θα του δώσει μία κοπέλα ή από το κλείσιμο ενός ραντεβού μαζί της. Ο Διονύσης και ο Θέμης τα πάνε πολύ καλά. Πριν έρθουν στο μπαρ βγήκαν στο δρόμο και φλέρταραν με περίπου 30 γυναίκες. Το φλερτ δεν θα το μάθεις στα βιβλία. Έχω υπάρξει στη θέση τους. Ήμουν μόνος και δεν είχα κοπέλα, μέχρι που έκλεισα τα 23 και αποφάσισα να αλλάξω. Μέχρι τότε φοβόμουν να μιλήσω με γυναίκες που μου άρεσαν. Ήμουν κοινωνικός μόνο με τους άντρες. Η στροφή μέσα μου έγινε όταν διάβασα το βιβλίο «Το παιχνίδι: Η κρυφή βίβλος της γυναικείας αποπλάνησης». Τότε ήταν που είπα όχι μόνο θα τα καταφέρω αλλά θα κάνω και τους άλλους να τα καταφέρουν», λέει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο Ανέστης.

«Μη νομίζετε ότι έρχονται σε εμάς μόνο απεγνωσμένοι άντρες. Συχνά έρχονται άνθρωποι που επειδή στηρίζονται μόνο στον κοινωνικό τους κύκλο περιορίζονται. Δεν ανοίγονται όταν βγαίνουν έξω ή έχουν φίλους που τους λένε ‘που να μας να μιλήσεις, κάτσε εδώ’. Βλέπουμε το φόβο στα μάτια τους. Όταν τους βάζουμε ξαφνικά να φλερτάρουν πολλές γυναίκες βλέπουν ξαφνικά έναν άλλο κόσμο, που πολλές φορές τους αλλάζει τη ζωή. Τους μαθαίνουμε να προσεγγίζουν τις γυναίκες με ωραίο τρόπο, βασισμένο στην ειλικρίνεια. Μαζί τους συνεχίζουμε και εμείς να μαθαίνουμε. Άλλωστε για να μάθεις τις γυναίκες χρειάζεσαι δέκα ζωές. Κάθε μία είναι διαφορετική» λέει ο Χρήστος.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων διαρκεί έξι μήνες και περιλαμβάνει εκτός από πρακτικό και θεωρητικό κομμάτι.

«Στα σεμινάρια που γίνονται στα γραφεία μας η εκπαίδευση αφορά στη διαχείριση πολλών ειδών πίεσης, στην εκμάθηση βασικών πραγμάτων για τη γυναικεία ψυχολογία, στη γλώσσα του σώματος, στον τόνο της φωνής. Μαθαίνεις να καταλαβαίνεις πότε μία γυναίκα είναι συναισθηματικά διαθέσιμη και πότε όχι, πώς να διαχειριστείς το πρώτο ραντεβού», τονίζει ο Χρήστος.

Συμβουλές

  • Δεν φλερτάρουμε έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Η μυρωδιά απωθεί τις γυναίκες, ενώ μειώνεται η ικανότητα μνήμης.
  • Ζητάμε κινητό τηλέφωνο και όχι Facebook.
  • Είναι πιο αποτελεσματική η προσέγγιση γυναικοπαρέας από έναν άνδρα και όχι από περισσότερους. Ένας φίλος μπορεί να προσεγγίσει μόνο όταν η γυναικοπαρέα έχει αποδεχτεί τον πρώτο.
  • Δεν έχει τόσο σημασία όσο νομίζουμε η πρώτη ατάκα. Το παν είναι να είσαι άνετος. Να την κάνεις να γελάσει.
  • Η καλή εμφάνιση δημιουργεί πιο εύκολα έλξη και κάνει τις γυναίκες να συγχωρούν πιο εύκολα τα λάθη στο φλερτ. Δεν είναι όμως το παν, καθώς αποτελεί μόνο το 50% της επιτυχίας. Το υπόλοιπο 50% είναι το στυλ.
  • Το να πάρεις το κινητό τηλέφωνο δεν είναι αυτοσκοπός.